zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 24.11.2023 13:33:59

To, kar so hrvaški navijači naredili Matjažu Keku, o njem pove vse!

alesfevzer.com
Matjaž Kek je na Hrvaškem pustil ogromen pečat.

Matjaž Kek je po Srečku Katancu postal še drugi selektor, ki je slovensko izbrano vrsto popeljal tako na evropsko kot na svetovno prvenstvo. Naslednje poletje bo v Nemčiji skušal s to generacijo nogometašev priti do čim boljšega izkupička, tiha želja je vsekakor uvrstitev v izločilne boje, veliko pa bo odvisno tudi od žreva. Med tistimi, ki bodo imeli v Nemčiji visoke ambicije pa je vsekakor Hrvaška, ki se je sicer skozi šivankino uho uvrstila na evropsko prvenstvo, a je na velikih tekmovanjih velikokrat pokazala, za kako izjemno reprezentanco gre. 

Je pa selektor Zlatko Dalić pred dnevi napovedal, da se bo po evropskem prvenstvu morda umaknil in mesto selektorja prepustil komu drugemu, čeprav ima veljavno pogodbo do svetovnega prvenstva leta 2026. Športni dnevnik Sportske novosti je po teh besedah objavil anketo, v kateri so bralci na spletni strani glasovali, koga bi želeli videti na klopi Hrvaške po morebitnem Dalićevem odhodu. Glasovalo je več kot 14 tisoč nogometnih navdušencev. 

Največ glasov (21 odstotkov) je dobil Nenad Bjelica, ki je nazadnje vodil turški Trabzonspor. Sledi mu legendarni Slaven Bilić, ki deluje v Savdski Arabiji, na tretje mesto pa se je s 14 odstotki glasov uvrstil Matjaž Kek. Za sabo je pustil Igorja Tudora, Nika Kovača, Igorja Bišćana in Dragana Skočića.

Članki iz rubrike