zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 24.11.2023 11:47:21

Po sporu z Messijem sledilo nepredstavljivo! Brazilca napadli na najbolj podli način, lotili so se ...

Brazilski nogometaš in član madridskega Reala Rodrygo Goes trdi, da je bil v zadnjih dneh po tekmi brazilske reprezentance proti Argentini v južnoameriških kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2026 na družbenih omrežjih tarča rasističnih žaljivk, saj se je na sloviti Maracani med tekmo na igrišču sprl z argentinskim zvezdnikom Lionelom Messijem.

Na družbenih omrežjih je 22-letni Brazilec zapisal, da je v zadnjih dneh prejemal rasistične žaljivke, poroča španska tiskovna agencija EFE.

"Rasisti so vedno na delu. Moja družabna omrežja so napadli z žaljivkami in z vsemi vrstami nesmislov. To je vsem na ogled," je na svojih družbenih omrežjih zapisal Rodrygo.

"Če ne naredimo, kar želijo, če se ne obnašamo tako, kot mislijo, da bi se morali, če nosimo nekaj, kar jih moti, če ne spustimo glave, ko nas napadejo, če zasedamo prostore, ki so po njihovem mnenju samo njihovi, rasisti ukrepajo s svojim kriminalnim vedenjem. Škoda zanje. Ne bomo se ustavili," je še dodal brazilski reprezentant.



V eni izmed nogometaševih prejšnjih izjav mu je več uporabnikov očitalo, da je argentinske nogometaše označil za "strahopetce", ker so zapustili igrišče, po tem ko so se navijači obeh ekip sprli na tribunah stadiona. Več komentarjev je imelo rasističen prizvok z emotikoni opic in banan.

Že pred tekmo so se okrog stadiona spopadli navijači, nemiri, v katerih je posredovala tudi policija, pa so se prenesli še v stadion, zato je bil začetek tekme prestavljen za pol ure.

Nogometaši Argentine so odšli v garderobo in se na igrišče vrnili šele po 17 minutah, ko je bila situacija pod nadzorom. Med tekmo sta se po poročanju argentinske radijske postaje TyC Sports, Messi in Rodrygo besedno spopadla. Slednji naj bi Argentince označil za strahopetne, Messi pa je nato Brazilca od zadaj prijel za vrat in ga opomnil "kdo so svetovni prvaki in da naj zapre usta".

Članki iz rubrike