zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Dejan Mitrović / Ekipa SN
Dejan Mitrović / Ekipa SN
7 23.11.2023 08:33:14

Petar Stojanović je povedal vse! Brez dlake na jeziku tudi o tistih zloglasnih 'jajcih' po tekmi v Beogradu

Martin Metelko
Slovenski reprezentanti so se že vrnili v svoje klube, kjer jih že kmalu čakajo nove tekme, nova dokazovanja. A z mislimi so, najverjetneje, še vedno pri sanjskem ponedeljku, ko jim je uspelo izpolniti sanje in osrečiti svoje ljudstvo, če si izposodimo besede Benjamina Šeška. V Italijo smo poklicali enega največjih junakov tokratnih kvalifikacij, Petra Stojanovića, ki je po dveh upravičeno prekrokanih nočeh potegnil črto pod vse, kar se je zgodilo v zadnjih dneh.

Ko se pogovarjamo o tem, kje je bila prelomnica slovenske izbrane vrste, večina omeni poraz v Beogradu. In vse tisto, kar je sledilo. Vključno s famoznim Ekipinim napovednikom začetne enajsterice za naslednjo tekmo z Norveško, na kateri je bil v začetni enajsterici Jan Oblak in deset praznih krogcev s podpisom »nekdo z jajci«.

(smeh) Ja, ta »jajca«. Veliko smo se s fanti pogovarjali o tej temi, kje je bila prelomnica. Lahko se strinjam z vami glede tistega Beograda, tisti poraz je bil zares boleč. A zdi se mi, da je bil izjemno pomemben tudi tisti drugi polčas domače tekme s Srbijo, ko smo od zaostanka z 0:2 prišli do remija z 2:2. Takrat smo pokazali, kakšen je naš karakter. Mislim, da nas je ta remi kar pošteno dvignil. Tista »jajca« z vaše strani so nas v tistem trenutku prizadela, kar je normalno. Vsakemu profesionalcu, ki da na vsaki tekmi svoj maksimum, ni ravno lahko prejeti takšne kritike. Ampak mi smo takrat zares stali skupaj. In lahko bi rekel, da je to bil začetek vzpona.

Ko zdaj pogledate z distance na ta »jajca«, po vsem tem, kar se je zgodilo, kako vidite vse skupaj?

Zdaj, s te točke, če pogledam na celotno situacijo, bi se kar strinjal s tem, da ste nas želeli podžgati in nam želeli dobro. Takrat tega nismo doživeli tako, kot to doživljamo zdaj. Prepričani smo, da ste želeli v tistem trenutku samo dobro. In tudi zaradi tega lahko rečem, da nam je uspel tak rezultat. Od samega začetka ste bili z nami. Pošteno povedano. In ko smo začeli dobro igrati, priznam, še nikoli nismo imeli tako velike medijske podpore, kar slovenski reprezentanci in vsakemu igralcu veliko pomeni. Imam občutek, da niste zgolj čakali, da se bo kakšna slaba stvar zgodila in bi lahko začeli s kritikami, temveč ste tudi takrat, ko je bilo kdaj kaj slabega, stali za nami. In mislim, da je to recept tudi za naprej. Vsi moramo biti povezani med seboj. Vemo, kakšno je naše delo, mi poznamo tudi vaše delo. Vsak mora delati svoje delo, a moramo biti drug ob drugem tudi ob slabih trenutkih. Je pa tako, da je treba kritike v nogometu sprejeti z dvignjeno glavo. To je to. Zdaj sem se vrnil v klub, z reprezentanco sem naredil velik rezultat, a tukaj to ne šteje nič. V petek nas že čaka nova klubska tekma in potrebna so nova dokazovanja. Znova in znova.

CELOTEN IZJEMNO ZANIMIV INTERVJU S PETROM STOJANOVIĆEM SI LAHKO PREBERETE V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI

Članki iz rubrike