901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 28.03.2023 19:02:17

Lionel Messi se je pozdravil s svojim kipom ...

Profimedia
Sprejem za svetovne prvake.

Argentinski reprezentanci in kapetanu izbrane vrste Lionelu Messijo so na sedežu Južnoameriške nogometne zveze Conmebol v Paragvaju pripravili slovesni sprejem po osvojitvi naslova svetovnih prvakov. Obenem so razkrili tudi Messijev kip, ki bo v muzeju stal poleg tistih Diega Maradone in Peleja, "Čas je bil, da južnoameriška reprezentanca znova postane svetovni prvak," je na slovesnosti, poimenovani večer zvezd, dejal Messi.

"Izpolnjen sem, to je tisto, kar mi je manjkalo. V nogometu sem dosegel vse. Rad bi se še enkrat zahvalil svojim soigralcem in trenerjem za to lepo darilo. Zdaj ga moram le še do potankosti izkoristiti," je dodal 35-letni zvezdnik iz Rosaria.
AFP piše, da je bila slovesnost zelo čustvena tudi za ostalih 25 igralcev, ki so se decembra v Katarju podpisali pod tretji naslov Argentine po letih 1978 v domovini in 1986 v Mehiki. V čast nogometašem in članom strokovnega štaba je argentinska pevka Soledad Pastorutti zapela tudi pesem Brindis. Pred leti jo je 42-letnica pela tudi v čast rojaku Maradoni, pesem je Messi delil tudi na družbenih omrežjih. "Bilo je razburljivo. Ima močno sporočilo. Da je pesem posvetila tudi meni, je res lepo," je na sedežu Conmebola v Luqueju dejal Messi.
"Ob vseh sporočilih naklonjenosti se sploh še ne zavedamo, kaj zares pomeni biti svetovni prvak," je še zaključil zvezdnik Paris Saint-Germaina, o katerem sta v zmontiranem posnetku z izbranimi besedami govorila tudi pokojna Maradona in Pele.

Članki iz rubrike