Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 28.03.2023 00:26:38

Udaril kot kobra! Sosedski obračun na polnih tribunah v Podgorici odločil zvezdnik Juventusa!

Profimedia
Nogometaši Srbije so v drugem krogu kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji v Podgorici premagali Črno goro z 2:0, Francija pa je bila na gostovanju Dublinu boljša od Irske z 1:0.

Po dveh odigranih tekmah ima šest reprezentanc stoodstotni izkupiček. Sloveniji, Portugalski in Angliji so se pridružile Francija, Srbija in Avstrija.

Slednja je do treh točk prišla s preobratom proti Estoniji. Gostje so povedli v 25. minuti, Avstrija je izenačila sredi drugega dela, junak pa je postal Michael Gregoritsch, ki se je z zadetkom v 88. minuti odkupil za zgrešeno enajstmetrovko pri rezultatu 0:0. Na drugem srečanju v skupini F je Švedska s 5:0 premagala Azerbajdžan.

Srbija je na vrhu petčlanske skupine G. Po zmagi proti Litvi z 2:0 je z enakim rezultatom zmagala še v Podgorici. Strelec obeh zadetkov je bil Dušan Vlahović (78., 96.), ki se je z golom izkazal že v prvem krogu. Sledita ji Črna gora, ki je v uvodnem krogu premagala Bolgarijo, ter Madžarska, ki je visoko nadigrala Bolgarijo. Vprašanje zmagovalca je rešila že v prvem polčasu, ki ga je dobila s 3:0.



Francija je z minimalnih 1:0 vpisala drugo zmago po petkovih 4:0 proti Nizozemski. Strelec je bil branilec Benjamin Pavard z natančno odmerjenim strelom v 50. minuti. Na drugi tekmi v skupini B je Nizozemska premagala Gibraltar s 3:0.

V skupini E je padel le en zadetek. Srečanje med Moldavijo in Češko se je končalo z 0:0, Poljska pa je z 1:0 ugnala Albanijo. Strelec je bil Karol Swiderski v 41. minuti.

V torek so na sporedu še zadnje tekme drugega kroga. V skupini A sta para Gruzija - Norveška in Škotska - Španija, v skupini D Turčija - Hrvaška in Wales - Latvija, v skupini I pa Kosovo - Andora, Romunija - Belorusija in Švica - Izrael.

Članki iz rubrike