sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
0 09.01.2023 08:54:33

Posul se je s pepelom! Matjaž Kek je priznal svojo veliko napako in razkril: Povedal vam bom, kaj se je zgodilo!

Martin Metelko
Matjaž Kek z zanimivim razkritjem.

Na Hrvaškem te dni zelo odmeva prestop tamkajšnjega reprezentanta Mislava Oršića v premier ligo, natančneje v Southampton. Tridesetletni vezist je bil eden od ključnih mož Hrvaške na minulem svetovnem prvenstvu, med drugim je zadel odločilni gol na tekmi za tretje mesto z Marokom.


Njegova zgodba je izjemno zanimiva. Oršić je bil pred leti član Rijeke, ravno v obdobju, ko jo je zelo uspešno vodil Matjaž Kek. A štajerski strokovnjak ga je skupaj z vodstvom kluba poslal na posodo v Celje, kasneje pa še v Južno Korejo, kjer je preživel tri leta. Takrat so mnogi menili, da je njegove kariere v 'resnem' nogometu konec, a kako zelo so se zmotili. Oršić se je vrnil na Hrvaško, in sicer v Dinamo, zdaj pa si je z izjemnimi predstavami prislužil prestop v premier ligo.

Hrvati so o vsem povprašali tudi Matjaža Keka: "Če zdaj pogledamo nazaj, bi lahko rekli, da sem naredil napako, da smo v Rijeki naredili napako. No, če sem naredil napako, pa naj bo. Res sem vesel, da je Oršić zrasel v takšnega igralca in predvsem v takšnega človeka, da je naredil vse, kar je naredil. A v tistih letih na Rijeki smo lovili rezultate, imel sem veliko kakovostnih igralcev, Oršić je bil še mlad, pa še vračal se je k nogometu po neprijetni poškodbi, kot igralca ga sploh nisem mogel v popolnosti doživeti," je za Germanijak dejal Kek.

Značke: kek, oršić

Članki iz rubrike