901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
1 27.12.2022 16:25:02

Aretirali moškega, ki je v Franciji do smrti povozil 14-letnega fanta! Podrobnosti osupnejo (video)

Francoska policija je pridržala osumljenca, ki naj bi bil odgovoren za smrt najstnika med proslavljanjem zmage Francije nad Marokom v polfinalu svetovnega prvenstva v nogometu v Katarju.

Gre za odmeven primer, ki je sprožil ogorčenje francoske javnosti. Dvajsetletnega osumljenca so pripadniki francoskih policijskih sil aretirali danes okoli 6. ure zjutraj v bližini Perpignana, ko se je ponoči vračal iz Španije. Na drugi strani Pirenejev naj bi se zadrževal že vse od incidenta v noči s 14. na 15. decembra.

Osumljenec naj bi z avtom zbil in smrtno poškodoval 14-letnega mladeniča v okrožju Paillade, enem od revnejših območij Montpellierja na jugu Francije. Najstnik z imenom Aymen arabskega rodu je pozneje zaradi hudih poškodb umrl v bolnišnici.

Po družbenih omrežjih je zaokrožilo več videoposnetkov. Na večer tragedije se je v okrožju La Paillade po porazu Maroka proti Franciji na ulicah zbralo veliko ljudi.

Preiskovalni organi so ugotovili, da je eden od navijačev Maroka skušal zgrabiti francosko modro-belo-rdečo zastavo z zadnjega stekla vozila. Voznik tega naj bi nato nasilno izstopil iz kolone vozil pred njim, polkrožno obrnil in trčil v 14-letnega fanta, ki je zaradi poškodb nato umrl.



Eden od navijačev je pristal na pokrovu motorja, preden je padel na tla in se je s težavo dvignil. Drugo osebo je voznik zadel s sprednjim delom vozila, voznik je nato pobegnil. Mladenič je ostal na tleh, očividci dogodka pa so se zbrali okoli njega.

Povzročitelja nesreče so po številnih pričevanjih, zbranih na kraju tragedije, hitro identificirali. Njegovo vozilo so kmalu zatem našli zapuščeno v bližini.

Po smrti mladeniča so izbruhnili nemiri v okrožju Paillade, hkrati pa so po družbenih omrežjih zakrožili pozivi k maščevanju za smrt najstnika. Po nekaterih informacijah je osumljenec pripadnik romske skupnosti, kar je v Montpellieru povzročilo hud spor in tudi fizično obračunavanje med tam živečimi Arabci in Romi. Enemu od slednjih naj bi celo komaj rešili življenje, saj so ga po spopadu našli s prerezanim grlom.

Približno 3000 ljudi pa je pet dni po incidentu pripravilo miren pohod, na katerem so nosili transparent z napisom Pravica za Aymena.

Članki iz rubrike