oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
0 25.03.2022 20:28:18

MA NE NO! Kaj vse so zgrešili v Prištini... Zdaj SLOVENCI brez možnosti ali pač?

M24.SI
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let se je na svoji sedmi kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu v Romuniji 2023 danes v Prištini proti Kosovu razšla brez golov.

Kosovo - Slovenija 0:0
Priština - Stadion Fadil Vokrri, sodniki: McNabb, Robinson, Argyropoulos (vsi Severna Irska).
Kosovo: Nreca-Bisinger, A. Hoti, Kurtulus, Zumberi, Sadriu, K. Krasniqi (od 89. F. Hoti), Pajaziti (od 54. Zyba), E. Krasniqi, P. Sejdiu (od 54. Zeqiri), Marleku (od 70. Tahiri), Veliu (od 89. A. Sejdiu).
Slovenija: Turk, Ilenič, Zec, Stojinović, Španring, Zabukovnik, Vešner Tičić, Markuš, Žugelj (od 65. Prelec), Flakus Bosilj (od 65. Kolobarić), Matko (od 80. Begić).
Rumeni kartoni: Zeqiri, Veliu; Žugelj, Markuš, Begić.
Rdeči karton: /.


Izbranci slovenskega selektorja Milenka Ačimovića so v Prištino prišli z željo, da osvojijo tri točke, na koncu pa so le eno. Naslednjo tekmo v skupini G bodo igrali 29. marca, ko se bodo v Celju znova pomerila z nogometaši iz Kosova.
Slovenski nogometaši so silovito začeli obračun na stadionu Fadil Vokrri, kljub izjemno napadalni predstavi in absolutni premoči pa se mreža domačega vratarja Davida Nreca-Bisingerja v prvih petnajstih minutah ni zatresla.
Do konca polčasa premoč Slovencev več ni bila tako očitna. Pobuda je bila še naprej na njihovi strani, še najlepšo priložnost pa so si priigrali v 36. minuti, strel Aljoše Matka nekoliko z leve strani z roba kazenskega prostora pa je zletel prek vrat.
V izdihljajih prvega polčasa so prvič na dvoboju in izjemno nevarno zapretili tudi gostitelji, po strelu Learda Sadriuja z glavo pa se je izkazal slovenski vratar Martin Turk.
V začetku drugega polčasa so si slovenski nogometaši priigrali novo lepo priložnost, David Flakus Bosilj pa se ni najbolje znašel v kazenskem prostoru.
V 60. minuti so domači nogometaši izpeljali nasprotni napad, po prodoru Marka Marlekuja je žoga v roko zadela Mitjo Ilenića, glavni sodnik pa ni dosodil 11-metrovke.
Ačimovićevi izbranci so znova zapretili v 67. minuti, Luka Vešner Tičić pa je z roba kazenskega prostora streljal prek vrat. Enajst minut kasneje je Matko po strelu od daleč skušal presenetiti albanskega vratarja, ta je z nekaj težavami le ukrotil zviti poskus slovenskega nogometaša.
V končnici tekme domači in gostujoči nogometaši niso uprizorili nobene nevarne akcije.

Članki iz rubrike