Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 22.05.2021 17:48:00

EVFORIJA! Makedonski selektor POKA OD VESELJA, uresničila se mu je VELIKA ŽELJA iz otroških dni (VIDEO)

Profimedia
Severna Makedonija bo na letošnjem evropskem prvenstvu prvič zaigrala na velikem tekmovanju.

Makedonci so v ekstazi, na to so čakali skoraj 30 let. Selektor ekipe, ki je spisala makedonsko nogometno pravljico, Igor Angelovski je izjavil, da so se mu uresničile otroške sanje. Strokovnjak, ki je kot nogometaš ob koncu devetdesetih nosil tudi dres celjskega Publikuma, je imel grozovito željo, da bi bila nekega dne v legendarnem Paninijevem albumu tudi makedonska reprezentanca. In to je dočakal. S svojimi tremi otroki je polnil kar tri albume za prihajajoče evropsko prvenstvo.

"Zbirali smo sličice za tri albume, saj so Luka, Luna in Lea izrazili željo, da bi vsak imel svojega. No, tako se nam je končno izpolnila velika želja, moja pravzaprav iz otroštva. Čakali smo na trenutek, ko bodo nalepljene vse sličice makedonske reprezentance," je navdušeno razlagal 44-letni Angelovski. In potem še poudaril, da pričakuje, da se bodo njegovi varovanci na Euru uvrstili v zaključne boje.

panini makedonija


"Verjamem, da ti nogometaši to lahko dosežejo in da še enkrat svoj narod naredijo ponosnega. Evropsko prvenstvo bo krona vsega, kar smo čakali 30 let. Vsi smo sanjali o tem trenutku. Zdaj bodo imeli nogometaši priložnost, da pokažejo, kako kvalitetni so." Angelovski je še dodal, da mora biti nedavna zmaga z Nemčijo v gosteh dodatna motivacija. "Fantje morajo verjeti v sebe in v to, da lahko dobro odigrajo na najvišji ravni."

V Severni Makedoniji tudi sicer vlada velika evforija okoli Paninijevih sličic. Albumi so domala v vseh prodajalnah razprodani, paketi petih sličic za 40 denarjev (0,63 evra) gredo za med. Zbiralci morajo zbrati 654 sličic, vsi pa se najbolj razveselijo sličice s podobo največjega makedonskega junaka Gorana Pandeva. Ta ima v reprezentanci vlogo, kakršno je imel v slovenski Zlatko Zahović.

Članki iz rubrike