nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
1 18.05.2021 12:32:10

Danska brez praske med 8

Profimedia
Točno tri tedne pred četrtfinalnimi obračuni evropsko prvenstvo U-21, ki ga skupaj organizirata Slovenija in Madžarska, spet prihaja na površje. To bo svojevrsten uvod v članski Euro, ki se bo začel komaj pet dni po kronanju najboljših mladih reprezentanc.

Slovenije žal ne bomo videli v zaključnih bojih, čeprav so varovanci Milenka Aćimovića na trenutke dvigovali apetite. Nemara bi bilo drugače, če bi v normalnih razmerah imeli navijaški veter v hrbet, a po videnem na tekmah v Mariboru in Celju so Španci in Italijani zasluženo v četrtfinalu. Mladi slovenski nogometaši so z obema reprezentancama, ki sta s po petimi naslovi tudi najuspešnejši v tej kategoriji, visoko izgubili – skupaj kar 7:0. Obračun s Čehi je bil bolj enakovreden, prinesel je tudi edini zadetek domače izbrane vrste, za vodstvo sredi prvega polčasa je zadel napadalec Maribora Aljoša Matko. A to je bilo mnogo premalo. Je pa točka več od ničle druge gostiteljice Madžarske in, denimo, Islandije.


V drugih skupinah gre izpostaviti tri stvari. Prvič, Danska je presenetljiva zmagovalka skupine C. Brez prejetega zadetka je odpravila vse tri tekmece, v prvem srečanju tudi favorizirano Francijo. Drugič, skupina D je postregla z najbolj razburljivim razpletom, saj so bile tri reprezentance v boju za drugo vstopnico v četrtfinale izenačene po točkah, največ sreče v preštevanju medsebojnih tekem pa je imela Hrvaška. In tretjič, v drami skupine D je najkrajšo potegnila Anglija, ki je bila sicer brez številnih zvezdnikov, ki bi lahko nastopili v tej starostni kategoriji, a je vseeno veljala za eno od favoritinj.

U21

Značke: euro, u-21

Članki iz rubrike