901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

žl
žl
0 18.05.2021 10:10:00

Novi Ibra postaja predrag

M24
Manj kot dva tedna nas ločita od četrtfinalnega spektakla v mariborskem Ljudskem vrtu in ljubljanskih Stožicah.

Največja slovenska stadiona bosta na zadnji majski dan določila prvi polfinalni par, drugega bosta dala obračuna na Madžarskem. V Ljubljani se bosta udarili mladi reprezentanci Portugalske in Italije, razkošen evropski nogometni talent pa bodo lahko v živo na tribunah tokrat spremljali tudi gledalci. Veliko oči bo zagotovo osredotočenih na predstavo italijanskega napadalca, ki so mu čez našo zahodno mejo že pripeli etiketo 'novega Zlatana'.


Gianluca Scamacca je v letošnji sezoni kot posojen nogometaš igral za Genoo, na 29 nastopih pa je za klub iz Ligurije prispeval 12 zadetkov. Ob koncu sezone se vrača v Sassuolo, hkrati se bliža tudi iztek njegove pogodbe in zanimanja je precej tudi pri italijanskih velikanih. Talent 22-letnega Rimljana so najprej opazili skavti Lazia, kasneje se je razvijal še v mladinskih pogonih Rome in Eindhovna. Prvo pravo pogodbo je nato ponudil Sassuolo, ki ga je vse do letošnje sezone redno posojal v druge italijanske klube, za pol sezone se je vmes vrnil tudi na Nizozemsko. Zdaj je pokazal dovolj, da je njegova cena močno zrasla, a naj bi ravno ta cena najbolj resne interesente odvračala od nakupa.


Strelska suša, ki je trajala od sredine lanskega novembra do sredine letošnjega marca, je visoka pričakovanja za novega Ibrahimovića nekoliko prizemljila, ampak Scamacca je v zaključku sezone spet ujel pravo formo; na zadnjih osmih nastopih v serie A je mrežo nasprotnika zatresel šestkrat. Sassuolo naj bi želel za mladega Italijana iztržiti 40 milijonov evrov, kar je preveč tako za Milan kot Juventus; dva velikana, ki sta želela vrzeli v napadu zapolniti ravno z devetico Genoe. Vse bolj verjetno se torej zdi, da bo Scamacca vsaj še eno sezono odigral pri Sassuolu, tokrat najbrž brez posoje.


Primerjave z Ibrahimovićem vseeno niso povsem zgrešeno naključje; visokorasli napadalec je že velikokrat pokazal bogat, tehnično dovršen napadalni arzenal, zelo močan je tudi v zračnih dvobojih. V skupinskem delu evropskega prvenstva za nogometaše do 21 let je prispeval uvodni zadetek na prvem obračunu italijanske izbrane vrste, ko so azzurri remizirali s češko reprezentanco, na derbiju slovenske skupine pa je nato z dvema rumenima kartonoma predčasno zapustil zelenico Ljudskega vrta in tako izpustil obračun z varovanci Mileta Aćimovića. Italijanski selektor Paolo Nicolato bo čez dva tedna v Stožicah zagotovo računal na napadalni talent, ki ga premore Scamacca. Čvrsta italijanska obramba bo imela pred seboj zasedbo, ki je v skupinskem delu najbrž pokazala celo najbolj všečno napadalno igro. Morda pa si lahko velikana iz Juventusa in Milana kljub vsemu premislita, morda 40 milijonov za 'mladega Zlatana' vseeno ni preveč.

Članki iz rubrike