nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 26.09.2020 13:33:48

Se spomnite SIMPATIČNEGA PLESA SLOVENCEV? Boštjan Cesar RAZKRIL, kako se je zgodilo, kdo je prišel na idejo

Reuters
Boštjan Cesar, ki je pred dnevi sporočil, da zaključuje svojo nogometno pot, je bil eden ključnih igralcev generacije, ki se je v prvem selektorskem mandatu Matjaža Keka uvrstila na svetovno prvenstvo v Južni Afriki.

Bilo je pred desetimi leti, od tedaj dalje pa slovenska nogometna javnost nestrpno pričakuje, kdaj se bo izbrana vrsta s Triglavom na prsih spet zavihtela med najboljše. Povratna tekma dodatnih kvalifikacij z Rusijo je ena tistih, ki bodo za vselej ostale v spominu. Tudi Cesarju, ki si je obračun v Ljudskem vrtu priklical v spomin v obsežnem intervjuju za Sportal.

To je ena od treh tekem, kot je dejal 38-letni Ljubljančan, ki mu bo za vselej ostala v spominu - na teh je prikazal svoje najboljše predstave v karieri. "Ko smo leta 2005 z Marseillom doma premagali PSG z 1:0, to je bila šele moja peta tekma v Franciji, sem odigral odlično. Edini zadetek je dosegel Lorik Cana, takrat sem prvič in zadnjič v karieri občutil, kako se trese igrišče. Začelo se je na ogrevanju. Najprej sem pomislil, da se mi noge morda tresejo zaradi treme, ko pa smo se raztegovali in sem roko položil na tla, sem začutil, kako se vse skupaj trese! Nor občutek na Velodromu."

bostjan cesar
www.alesfevzer.com


In naprej ... "Pa takrat, ko smo s Slovenijo leta 2009 v Mariboru odpravili Rusijo z 1:0 in se uvrstili na svetovno prvenstvo. Bilo je kot v pravljici. Vse, kar si si zaželel, se je takrat zgodilo. To je bilo najboljše praznovanje po tekmi, še predsednik vlade je izpolnil obljubo in nam očistil nogometne čevlje. Izjemno pa sem odigral tudi tekmo italijanskega prvenstva, ko smo s Chievom leta 2010 premagali Inter z 2:1."

Na prvenstvu v Južni Afriki so Slovenci najprej odpravili Alžirijo (1:0), potem so imeli ZDA že na kolenih, a se je na koncu konačalo brez zmagovalca (2:2). Na tretji tekmi so z 1:0 izgubili proti Angležem, napredovanje pa jim je preprečil Američan Landon Donovan, ki je v sodniškem podaljšku na drugi tekmi dosegel zadetek proti Alžiriji.

A trije doseženi slovenski zadetki so bili dovolj, da je svet spoznal inovativno 'slovensko' proslavljanje zadetkov. Najbolj originalno proslavljanje, kot je dejal Cesar: "Tisto, ki smo si ga privoščili po zadetku Roberta Korena na svetovnem prvenstvu proti Alžiriji. Bil je prvi zadetek na SP, za prvo zmago. Ko smo zaplesali, smo z rokami 'šraufali' žarnice. Ta ples smo se naučili v hotelu, koreograf je bil Zlatan Ljubijankić."

Celoten intervju si lahko preberete TUKAJ.

Članki iz rubrike