GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

sta
sta
1 04.12.2017 19:10:23

Radenko Mijatović: S Tomažem Kavčičem na Euro 2020

Grega Wernig
Dolgega čakanja je konec. Slovenija ima spet selektorja nogometne reprezentance, po pričakovanjih je Nogometna zveza Slovenije danes na to mesto potrdila kandidata, ki so mu vsi v zadnjih dneh in tednih pripisovali največ možnosti, Tomaža Kavčiča.

Odločitev je dokončno padla po današnji seji izvršnega odbora NZS; potrditev Kavčiča je bila zgolj formalnost, saj je bil edini kandidat.

Slovenska nogometna reprezentanca je bila brez prvega moža od konca kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji, ko se je končalo sodelovanje s Srečkom Katancem. Predsednik zveze Radenko Mijatović je nazadnje pred dnevi potrdil, da bo mesto spet zasedeno po današnji seji, takrat še ni želel govoriti o konkretnih imenih, je pa dejal, da je kolegij predsednika odboru predlagal le enega kandidata.

Tako je bilo še brez uradne potrditve bolj ali manj jasno, da je v igri le dosedanji pomočnik Katanca Tomaž Kavčič, tudi nekdanji selektor reprezentance do 21 let.

Danes je Kavčič mesto prevzel tudi uradno, dokončno je bilo to formalno jasno že nekaj minut pred napovedano novinarsko konferenco v nacionalnem nogometnem centru na Brdu, ko so na mizo ob imenu predsednika zveze postavili še tablico z napisom Tomaž Kavčič selektor A reprezentance.


"Vesel sem, da smo končno, po končanih kvalifikacijah in mesecu in pol na seji izvršnega odbora potrdili Tomaža Kavčiča kot selektorja slovenske reprezentance za naslednji cikel do Eura 2020. Mislim, da je odločitev po pretehtanih argumentih dobra, da je primerna za slovenski nogomet. Iščemo karakterno in korektno osebo, ki pozna slovenski nogomet. Tomaž ga pozna, vodil je mlado reprezentanco in iz te reprezentance jih veliko igra med člani," je pričakovano odločitev pojasnil predsednik zveze in nato tudi poudaril najbližji cilj zveze in reprezentance: "S Tomažem bomo lahko prišli do tako želenega cilja, ki si ga tudi postavljamo, to je uvrstitev na Euro 2020."

Čeprav je bilo v igri še nekaj imen, se je tehtnica hitro nagnila na stran danes potrjenega selektorja. "Opravili smo kar nekaj razgovorov s tistimi, ki bi bili primerni za vodenje. A kot sem povedal, je Tomaž vrsto let v slovenskem nogometu, je oseba, ki si želi tega uspeha in veliko igralcev prihaja iz obdobja, ko je bil selektor mlade ekipe, zato je bila njegova izbira logična v tem trenutku," je še pojasnil predsednik zveze.

Tekmovalni debi novega selektorja bo marca 2018. Mijatović je povedal, da je vsaj ena tekma že dogovorjena. "Imamo definirane tekme, z Avstrijo je že dogovorjena, odigrana bo v Celovcu, pogovarjamo se s Črno goro za drugi marčevski termin, a če bomo v isti skupini za evropsko ligo narodov, potem bomo poiskali drugo reprezentanco. V junijskem terminu pa bo interes velik, ker bo takrat pred vrati SP, zato bomo skušali privabiti kakšno močno ekipo v Stožice."

O finančnih podrobnostih pogodbe pa je bil predsednik NZS kratek: "Seveda je to poslovna skrivnost, mislim pa, da smo s pogodbo zadovoljni tako na zvezi kot selektor, kar lahko potrdi tudi sam."

Članki iz rubrike