Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

nu
nu
4 29.11.2017 19:58:08

ODŠTEVANJE se je začelo. NZS sporočila, kdaj bo razkrila naslednika Srečka Katanca!

Grega Wernig
Negotovosti o tem, kdo bo sedel na selektorski stočkel slovenske izbrane vrste, bo kmalu konec.

Ugibanja o novem selektorju slovenske reprezentance traja že dalj časa, a zdaj je naposled jasno, da bo negotovosti kmalu konec. S krovne nogometne organizacije so sporočili, da se bo v ponedeljek, 4. decembra, na svoji 13. seji sestal izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije, ki bo v eni od svojih točk dnevnega reda odločal tudi o nasledniku Srečka Katanca, ki ga bodo razkrili na tiskovni konferenci po zasedanju.

Predsednik Radenko Mijatović naj bi po številnih pogovorih, ki jih je opravil z vsaj štirimi kandidati, predlagal Tomaža Kavčiča. Potrditev članov IO naj bi bila zgolj formalnost, za drugačen scenarij bi se moral v zadnjem trenutku zgoditi velik preobrat.

Ob tem so z Brda pri Kranju prav tako sporočili, da je Nogometna zveza Slovenije z enim največjih lastnih družbeno-odgovornih projektov »Zmag je več vrst« zbrala 11.123 evrov za organizacijo Europa Donna Slovenija - združenju za boj proti raku dojk. Kampanja je svoj vrhunec dosegla v rožnatem oktobru, na zadnji kvalifikacijski tekmi med Slovenijo in Škotsko, NZS pa je finančna sredstva zbrala s pomočjo obiskovalcev, potem ko je en evro od vsake vstopnice namenila družbeno odgovorni akciji.

"Na zelenici se vedno borimo do konca. Na vsaki tekmi stremimo k zmagi. Igramo timsko in vztrajno. Smo pogumni in srčni, pa vendar nam vedno ne uspe. Naša tekma traja 90 minut in v njo vložimo vso svojo energijo in strast. Obstajajo pa tekme, ki jih ne prekine zadnji sodnikov žvižg. Tekme, kjer so ravno tako potrebni pogum, vztrajnost in cilj. Cilj, ki se mu reče preživeti. Obstajajo tekme, ki so pomembnejše od številk na semaforju. In teh se zavedamo. Spoštovani, življenje niso samo številke in zmag v življenju je več vrst. Kakor zmago na zelenici vi želite nam, tako srčno zmago mi želimo vam. Vaše osebne zmage so tiste, ki so pomembne," so meseca oktobra nagovorili člane družin, prijatelje, znance in širšo javnost slovenski reprezentanti Boštjan Cesar, Jan Oblak, Jasmin Kurtić, Josip Iličić, Valter Birsa, Bojan Jokič in Rene Krhin.

Članki iz rubrike