Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 17.11.2017 15:19:15

Gary Lineker osrednja zvezda žreba skupin SP v Kremlju

Reuters
Nekdanji angleški nogometni zvezdnik Gary Lineker, nekdaj tudi nogometaš Barcelone in veliki oboževalec argentinskega virtuoza Lionela Messija, bo skupaj z rusko športno novinarko Marijo Komandno 1. decembra v moskovskem Kremlju vodil žreb skupin svetovnega prvenstva. Mundial bo od 14. junija do 15. julija prihodnje leto v Rusiji.

Mednarodna nogometna zveza Fifa je že včeraj določila vse nosilce in bobne 32 reprezentanc, ki so se uvrstile na SP 2018, danes pa je dodala, da je vodenje slovesnosti ob žrebu skupin zaupala Linekerju in Komandni. Na pomoč jima bo priskočilo še osem pomočnikov, med katerimi je eden od njih nekdanji sovjetski reprezentant, 91-letni Nikita Simonjan, preostale pa bo Fifa imenovala v prihodnjih dnevih.


"Kot nogometaš sem imel to srečo, da sem nastopil na dveh svetovnih prvenstvih. Zato sem še toliko bolj vesel in počaščen, da bom sodeloval še pri tretjem, čeprav v drugačni vlogi," je prek Twitterja in za Fifino spletno stran sporočil 56-letni Lineker in dodal: "Bil sem že na drugi strani, ko sem z nestrpnostjo čakal na tekmece, zato vem, kako razburljiv je žreb."

Fifa je Linekerju zaupala osrednjo vlogo na žrebu, čeprav je eden najglasnejših kritikov Fife v povezavi s podkupovalno afero in dodelitvijo mundiala 2022 Katarju. "Veseli smo, da je Gary sprejel naše povabilo in da bo z nami na tako pomembnem dogodku za svetovni nogomet. Njegov pošten in odprt pogled na problematiko Fife ter njegovo podrobno poznavanje športa do obisti sta precej obogatila svet nogometnega novinarstva," je dejal namestnik generalnega sekretarja Fife, Zvonimir Boban.

Značke: nogomet, sp, fifa, zanimivosti

Članki iz rubrike