Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 17.11.2017 14:29:14

Slovenija, uči se od Poljske: Poljaki s "prevaro" prilezli med najboljše reprezentance na svetu!

Reuters
Ni nujno, da si najboljši, če želiš biti med najboljšimi.

Ko je Mednarodna nogometna zveza v četrtek objavila jakostne skupine za žreb skupin svetovnega prvenstva 2018, je močno završalo. Poleg gostiteljice Rusije so se v najmočnejšem bobnu znašle Nemčija, Brazilija, Portugalska, Argentina, Belgija, Poljska in Francija, na pragu pa je bila celo reprezentanca Peruja.

In ravno Poljska je dvignila največ prahu, saj se številni sprašujejo, kako je to možno. A Poljakom je to uspelo tudi s pomočjo luknje v sistemu, zaradi česar je Fifa napovedala določene spremembe v točkovanju za lestvico Fife.



Fifa je namreč jakostne skupine določila na podlagi oktobrskega stanja na svoji lestvici, Poljska pa je na visokem 6. mestu tudi po zaslugi premetenega dela. Poljaki so se izogibali nepotrebnim prijateljskim tekmam, zaradi katerih so prihranili kar nekaj točk. Njihova edina prijateljska tekma med lanskim Eurom in letošnjim oktobrom je bila tako tista proti Sloveniji, ki se je v Vroclavu končala z 1:1.

Fifa tako zdaj razmišlja o veliki spremembi, ki naj bi bolj poštena v smislu točkovanja. Uvedla naj bi spremembe pri točkovanju za lestvico Fife, reprezentance med drugim z neigranjem prijateljskih tekem ne bi mogle več zadrževati točk, bolj poštenemu točkovanju pa bi pripomogla tudi Liga narodov.

Članki iz rubrike