Mobilna verzija
STA
STA

Dalić bo vodil Hrvaško v dodatnih tekmah za odhod v Rusijo

SN

Izvršni odbor hrvaške nogometne zveze (HNS) je danes odločil, da bo Zlatko Dalić vodil hrvaško nogometno reprezentanco tudi v naslednjih dveh dodatnih kvalifikacijskih tekmah za udeležbo na svetovnem prvenstvu v Rusiji leta 2018. Če se bo Hrvaška udeležila prvenstva, se bodo z Dalićem pogovarjali o nadaljevanju sodelovanja.

Dalić je prevzel vodenje hrvaške reprezentance dva dni pred zadnjo tekmo kvalifikacij za prvenstvo v Rusiji, potem ko so zaradi vrste slabih rezultatov odstavili njegovega predhodnika Anteja Čačića.

Hrvaška je s 50-letnim Dalićem prejšnji ponedeljek pokazala nekoliko bolj kakovostno igro in je premagala Ukrajino v Kijevu ter si je izbojevala dodatni tekmi kot druga v skupini za Islandijo.

Žrebanje štirih parov za dodatne kvalifikacije bo v torek, ko bo Hrvaška med nosilci skupaj s Švico, Italijo in Dansko. Morebitni nasprotniki nosilcem so Švedska, Grčija, Severna Irska in Irska.

Dalić je prevzel vodenje hrvaške reprezentance, potem ko je gradil uspešno trenersko kariero v Združenih arabskih emiratih. Največji trenerski uspeh je doživel, ko je vodil klub Al-ain.

Dalić je bil pred vstopom v trenerske vode obrambni vezni igralec, ki je nastopal za več moštev v regiji, med drugimi tudi za Hajduk iz Splita, Velež iz Mostarja in Budućnost iz Podgorice.

Značke: hrvaška , nogomet , selektor