nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 08.10.2017 09:20:49

Na SP 2018 že trinajst reprezentanc: Zadnja med njimi je Kostarika

Profimedia
Kostarika je postala trinajsta reprezentanca, ki si je zagotovila nastop na svetovnem prvenstvu v nogometu, ki bo prihodnje leto v Rusiji.

Nogometna reprezentanca Kostarike je v sobotnem predzadnjem krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo na turnirju nogometne zveze Severne, Srednje Amerike in Karibskega otočja (Concacaf) na domačem stadionu v San Joseju iztržila remi 1:1 s Hondurasom ter se uvrstila na mundial v Rusiji. Tekma je bila načrtovana že za petek, vendar so jo odpovedali zaradi tropskega orkana Nate.

Iz kvalifikacij v okviru Concacaf se na svetovno prvenstvo uvrstijo prve tri ekipe na lestvici, četrto moštvo pa čakajo dodatne kvalifikacije z zmagovalcem obračuna med Sirijo in Avstralijo.

Že pred tem si je vstopnico za Rusijo zagotovila ekipa Mehike, ki ima na razpredelnici 21 točk, Kostarika je zbrala 16 točk, neposredna uvrstitev na prvenstvo se nasmiha tudi reprezentanci ZDA, ki ima 12 točk in bo v zadnjem krogu v gosteh igrala proti že odpisanemu Trinidadu in Tobagu. Honduras in Panama si delita 10 točk in s tem tudi možnosti za dodatne kvalifikacije. Na repu lestvice je Trinidad in Tobago z le tremi točkami. Zadnji odločilni krog kvalifikacij bo 11. oktobra.



Kostarika bo nastopila na svojem že petem svetovnem prvenstvu v nogometu, potem ko je igrala že na mundialih v letih 1990, 2002, 2006 in 2014. Na zadnjem SP v Braziliji se je reprezentanca te srednjeameriške države prebila vse do četrtfinala.

Zaenkrat so si SP ob gostiteljici Rusiji zagotovile še štiri evropske reprezentance Nemčija, Anglija, Belgija in Španija. Na prvenstvu pa bodo nastopile tudi Brazilija, Iran, Japonska, Južna Koreja, Savdska Arabija, Nigerija, Mehika in Kostarika.

SP v Rusiji bo med 14. junijem in 15. julijem 2018.

Članki iz rubrike