dsoprizidek Svet24.si

Brez tujcev bi oddelke v novomeškem domu ...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

sta
sta
2 04.10.2017 19:49:24

Srečko Katanec: SKRBI ME ... (foto)

Srečko Katanec je prvi selektor, ki je slovensko nogometno reprezentanco popeljal na veliko tekmovanje.
Grega Wernig
Slovensk reprezentanca bo v četrtek ob 20.45 na Wembleyju igrala predzadnjo tekmo kvalifikacij za SP 2018.

Vloga favorita pripada Angležem, prav tako pa je jasno, kaj potrebujejo izbranci Srečka Katanca za ohranitev upov na vsaj dodatne kvalifikacije.

Slovenci so v London prispeli brez poškodovanega branilca Mirala Samardžića, pred njimi pa je težka naloga, ker morajo za vsaj drugo mesto premagati tako Anglijo kot v nedeljo v Stožicah še Škotsko. Možnih je sicer še nekaj drugih scenarijev, a so pri teh možnosti precej manjše.

Prva naloga je torej Anglija, ki ima kakovostno, mlado, razigrano in hitro reprezentanco, kot pravi selektor Katanec. Posledično bo pot do točk na Wembleyju zelo težka.

"Treba bo igrati kompaktno, igralci si bodo morali veliko pomagati, podvajati, bočni igralci bodo morali pomagati bočnim branilcem, prav tako zadnji vezni igralci ... Skratka, kot ekipa bo treba igrati čvrsto, borbeno, pomembno pa bo, kdo bo osvojil več tistih drugih žog in dobil več dvobojev," je na novinarski konferenci v Londonu povedal Katanec.

Na vprašanje, če se da v angleški mladosti igralcev izkoristiti kakšno vrzel, je odgovoril: "Kar zadeva njih, imajo - v narekovajih - reprezentanco v nekem ustvarjanju. Imajo nekaj težav, ker ne igrajo ves čas v isti postavi. Mladost je lahko težava, lahko pa prednost. Tukaj se nikoli ne ve. Izkušnje pomagajo, ampak se pri tem ne ve. Vemo, kakšni so, nanje se moramo pripraviti, imajo veliko hitrosti, tukaj si bo res treba pomagati. Moramo biti pametni, pravi v 'timingu', če ne, bomo imeli težave, kot jih imajo tudi drugi."



Glede najbolj vročega napadalca na Otoku ta hip Harryja Kana pa je pristavil: "Z vsem dolžnim spoštovanjem, ne bi ga dajal v isti razred kot Cristiana Ronalda ali Lionela Mesija. Skrbi pa me, ker je v zadnjih tednih dal preveč golov. Zelo ga spoštujem. Upam pa, da jutri ne bo zabil."

Katanec je še povedal, da je tekma z Anglijo lahko ena ključnih, ni pa nujno, saj zaenkrat obstajajo teoretične možnosti tudi ob porazu. Torej ob četrtkovi zmagi Škotske proti Slovaški, ob porazu Slovaške doma proti Malti in ob zmagi Slovenije proti Škotski. Dejal pa je še, da "ti tekmi ne bosta odločali o moji prihodnosti". Pogodbo ima za cel cikel svetovnega prvenstva 2018.

Kapetan Boštjan Cesar je poudaril, da so v teh dneh delali na taktični igri v napadu in obrambi, še enkrat je opozoril, da Anglija ni samo Harry Kane, temveč so v tu tudi drugi izvrstni nogometaši, da pa bo ena ključnih nalog ustaviti podaje do Kana.

Ponovil je, da je treba razmišljati pozitivno. "Zavedamo se, da smo z njimi odigrali dobro tekmo doma. Pokazali smo, da se lahko kosamo z njimi. Pozitivno razmišljamo, edino pozitiven rezultat nas ohranja v igri in razmišljamo o tem," je zaključil Cesar.

Tekmo bodo sicer sodili Nemci, glavni sodnik bo Felix Zwayer, pomočnika pa bosta Thorsten Schiffner in Marco Achmüller.

Članki iz rubrike