nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 04.10.2017 16:57:46

Gareth Soutghate DOLOČIL NOVEGA KAPETANA: Ni moje delo, da so igralci srečni!

Reuters
Jutrišnji dvoboj z Anglijo je ključnega pomena za slovensko izbrano vrsto, ki jo samo zmaga ohranja v boju za uvrstitev na (vsaj) drugo mesto v skupini F v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu 2018.

Čeprav imajo na vrhu lestvice pet točk prednosti, je srečanje zelo pomembno tudi za Angleže, ki bi si z morebitno zmago že pred zadnjo preizkušnjo (gostovanje v Litvi) zagotovili prvo mesto in vozovnico za Rusijo.

Dejstvo je, da so Angleži na Wembleyju favoriti in se temu primerno tudi obnašajo. Ubadali so se samo z dvema vprašanjema, kdo bo kapetan na tekmi s Slovenijo in kdo bo zamenjal kaznovanega Deleja Allija.


Selektor je hitro potešil radovednost in odgovoril na prvo vprašanje. Kapetanski trak bo spet zamenjal lastnika. Na septembrskih tekmah je končal okoli roke Jordana Hendersona. Tokrat pa ga bo nosil Harry Kane. Član Tottenhama je v izjemni formi in bo eno glavnih angleških orožij. "Njegove vodstvene sposobnosti so izjemnega pomena za naše moštvo, trenutno pa je tudi v izjemni formi," je dejal selektor Southgate. Toda to ne pomeni, da bo Kane ostal kapetan tudi v prihodnje. "O tem se še nisem odločil," je razložil Southgate.

Kar zadeva postavo, ki jo bo poslal na igrišče, pa je Southgate ostal nekoliko skrivnosten. "Moje delo ni, da skrbim, da so igralci srečni. Moram jih izzvati in ustvariti okolje, ki jim bo dovoljevalo, da bodo uspešni. Nikoli se ne smemo sprostiti, od vsakega treninga moramo nekaj dobiti. Ko bomo dosegli rezultate, ki jih želimo doseči v tem tednu, upam, da bom imel veliko dvomov glede izbire 23 nogometašev. Upam, da bom imel kar nekaj težav pri izbiri. Ni nujno, da trenerji in selektorji določajo moštvo, to počnejo igralci in to s svojimi predstavami," je razložil Soutghate.

Postava, ki naj bi začela dvoboj s Slovenijo, pa naj bi bila naslednja: Hart; Walker, Stones, Cahill, Bertrand; Dyer, Livermore, Henderson; Rashford, Kane, Sterling.

Članki iz rubrike