nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 03.10.2017 13:54:02

Hrvaški selektor v velikih težavah: Manjka skoraj cela enajsterica

Drago Wernig - TAKA
S porazoma proti Islandiji in Turčiji so si Hrvati močno otežili življenje v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Rusiji.

Sicer še vedno vodijo v supini I, a imajo drugi Islandci enako število točk, Turki in Ukrajinci pa zaostajajo samo za dve. Zato sta domači obračun z odpisanimi Finci in gostovanje pri neugodnih Ukrajincih v Kijevu za njih izjemno pomembni.

Fince bodo gostili na reški Rujevici, selektor Ante Čačić pa se ubada z velikimi težavami. Ne samo, da zvezdniki v izbrani vrsti ne kažejo iger, ki jih vsi od njih pričakujejo, tokrat bo zasedba močno oslabljena.



V petek bo tako proti Finski na igrišče pritekla močno spremenjena zasedba. Igralci odpadajo kot zrele hruške, kot zadnji je nastop odpovedal Nikola Kalinić. Napadalec milana ima težave z adduktorjem. Poleg njega ni branilca Liverpoola Dejana Lovrena, ki ima težave s hrbtom. Vedran Ćorluka bo zaradi strgane ahilove tetive odsoten dalj časa. Mateo Kovačić ima delno počen adduktor, Borna Barišić ima težave  s tetivami, Tin Jedvaj se zdravi po zlomu noge, Marko Pjaca pa je marca na gostovanju v Estoniji utrpel poškodbo križnih vezi, tako da bo treba na njegovo vrnitev na zelenice treba počakati še nekaj tednov. To še ni vse, kaznovan je Milan Badelj, ki bo srečanje s Finci spremljal s tribune.

Čačić bo tako moral priložnost dati nekaterim fantom, ki so do zdaj igrali manj, gotovo pa bo enega občutnejših minusov predstavljala tudi kratka klop.

Članki iz rubrike