bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
16 03.10.2017 08:15:41

Benjamin Verbič EKSKLUZIVNO in brez dlake na jeziku o 'aferi čivk': Katanec o moji vzgoji? Pisala mi je mama ...

Martin Metelko
Ko je pred dnevi ob velikanskem uspehu slovenske košarkarske reprezentance na twitterju komentiral šaljiv zapis Mladena Dabanovića, ki se je spraševal, ali se morda Igor Kokoškov spozna tudi na nogomet, je sprožil plaz dogodkov.

 Z zgolj tremi 'znakci', ki kažejo obraz, jokajoč od smeha, je postal tema številka ena v slovenskem nogometu. Benjamin Verbič je svoj tvit sicer hitro umaknil, toda bilo je prepozno. Nakopal si je jezo Srečka Katanca, ki se je nanj spravil na zadnji novinarski konferenci, nakopal si je jezo nekaterih navijačev, a tudi velikansko odobravanje številnih. Zvezdnik Københavna se je včeraj priključil slovenski reprezentanci, ki jo čakata dvoboja z Anglijo in Škotsko v zaključku kvalifikacij za svetovno prvenstvo, mi pa smo ga dobili pred naš diktafon in z njim razčistili številne teme. Najpodrobneje seveda tisto najbolj perečo: tvit in Katančev odziv nanj. Nekdanji dragulj Celja nam je zaupal čisto vse. Brez ovinkarjenja. Neposredno.

V Københavnu igrate zdaj že tretjo sezono. Čutite, da je napočil čas, da počasi stopite še stopničko višje, naredite še korak naprej, odidete v še močnejšo ligo od danske?

Če bom svojo formo z začetka sezone prenesel v nadaljevanje, bi mi lahko uspel korak naprej. Upam, da se bo to tudi zgodilo. Le nadaljevati moram v tem ritmu ter trenirati, in če mi bo zdravje služilo, bo to to.

Nadaljujmo z malce manj prijetno temo. Z vašim famoznim tvitom, ki je dvignil ogromno prahu. Kako celotno situacijo vidite vi?

Kot sem dejal že v svoji izjavi (za 24ur, op. p.), nisem imel nikakršnega namena kogarkoli užaliti ali kaj podobnega. To je bil moj spontan odziv, kot sem že dejal. 'Daba' (Dabanović, op. p.) je smešen človek. Imel sem ga tri, štiri leta v Celju in vedno sem se mu smejal bolj kot komurkoli drugemu. Morda je bil vtis drugačen, toda sam sem to napisal kar tako, mimogrede. Sem pa bil presenečen, kakšen bum je nastal okrog vsega tega.

Ko pravite spontan odziv, kaj točno imate v mislih? Se vam je zdela smešna sama vsebina tvita, njegov pomen ali kaj tretjega? Na kaj točno ste reagirali?

Kot sem dejal, to je bilo avtomatično. V trenutku, ko sem to objavil, nisem imel nikogar posebej v mislih. To se je zgodilo in po petih minutah mi je nekdo rekel: »Zbriši to, nima smisla, da se zaje*avaš.« Odgovoril sem mu: »Zakaj? Saj to ni nič takšnega ...« Ampak ja, vseeno se je potem zgodilo 'nekaj takšnega'.

Mnogi so v vsem skupaj videli kritiko Srečka Katanca. Glede na to, da je Mladen Dabanović s svojim zapisom nekako poveličeval Igorja Kokoškova in se šalil, ali se srbski strateg morda spozna tudi na nogomet – ste morda s tem želeli sporočiti tudi, da si želite zamenjavo na selektorskem stolčku?

S tem nikakor nisem hotel povedati, da si želim zamenjavo. Sem mlad igralec, ne morem soditi o tem, kdo bo trener, kdo ne bo. Še enkrat povem: Nisem imel nobenega namena, da bi se kdorkoli v tej zgodbi našel. To ste bolj vi, novinarji, malce napihnili. Ampak dobro, nekaj morate delati. Vsa čast Kokoškovu. Morda bi nas pa on popeljal do naslova evropskega prvaka. (smeh)

CELOTEN VELIKI INTERVJU Z BENJAMINOM VERBIČEM SI LAHKO PREBERETE V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike