Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Andrej Miljković
Andrej Miljković
53 07.09.2017 08:25:40

Neuspešen in brutalno DRAG: Takole KATANEC poleg zelo visoke plače jemlje dodatnega POL MILIJONA

Grega Wernig
Ko je tedanji predsednik Nogometne zveze Slovenije in zdajšnji predsednik Uefe Aleksander Čeferin leta 2015 podaljšal pogodbo z aktualnim selektorjem in mu dal mandat za še en kvalifikacijski cikel, je poudaril, da Srečko Katanec s svojo plačo ni najdražji selektor v zgodovini naše izbrane vrste.

No, ta ugotovitev že dolgo ne velja, 54-letni strokovnjak je brezno brez dna, ki slovenskemu nogometu prinaša velikansko izgubo. Da, tudi finančno, poleg zelo očitne nogometne. Matjaž Kek je bil, kar zadeva plačo, verjetno res nekoliko dražji. V tistem obdobju ob uvrstitvi na svetovno prvenstvo leta 2010 je kot junak nacije s tedanjim predsednikom NZS Ivanom Simićem podpisal izjemno donosno pogodbo, ki najbrž res presega trenutno Katančevo. Tajno, jasno, a dobro obveščeni nogometni krogi jo ocenjujejo na približno četrt milijonsko v letnem merilu. Z bolj plastično številko: 250.000 evrov za obdobje 12 mesecev.

Nikakor ni poceni, sploh ne za nekoga, ki se nespoštljivo obnaša do medijev, navijačev in posredno do sponzorjev; torej do tistih, ki v precej jasni finančni sliki športnega trženja skrbijo za prihodke, s katerimi je mogoče izplačevati tako izjemno visoke plače. Zagotovo zelo dobro veste, kaj je naša nogometna zveza v zameno za ta nakazila dobila doslej in kaj smo posledično dobil vsi, ki na tak ali drugačen način spremljamo slovensko izbrano vrsto. Katanec je sredi tretjega poskusa uvrščanja na veliko tekmovanje, in tudi če mu prvega ne štejemo v celoti (pa bi mu ga lahko, ker je imel vse v svojih rokah), saj je na položaj prišel po nekaj odigranih tekmah, je v veter, v nič šlo precej več denarja kot kadarkoli prej.

Pozor, naj spomnimo, neposredno po svetovnem prvenstvu je Kek za svojo menda rekordno plačo z odpovedjo nadaljnjega sodelovanja plačal že prvi neuspeh, neuspeh v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2012. Kekov neuspeh je torej stal precej manj, kot je stal dosedanji Katančev, to pa je šele začetek zgodbe o zdajšnjem šefu slovenske stroke, ki pridno »kasira«, vse prej kot pridno zbira točke in se za nameček požvižga na dodatno finančno breme, ki ga povzroča. Velikansko breme, ob katerem je neverjetno, da še zaseda svoj položaj. Breme in za nameček obnašanje, celo javno napovedovanje dodatnega finančnega minusa, zaradi katerega ga na tem položaju ne bi bilo več v nobeni drugi državi.

Skupno že skoraj pol milijona, in sicer ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V ČETRTKOVI TISKANI ŠTEVILKI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TEJ POVEZAVI

Članki iz rubrike