stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
24 06.09.2017 15:50:38

Predsednik NZS končno spregovoril o Katancu in predstavil nadvse zanimivo stališče ...

Srečko Katanec in Radenko Mijatović
Grega Wernig
Radenko Mijatović je povedal svoje stališče o Srečku Katancu in položaju Slovenije v teh kvalifikacijah.

Predsednik slovenske krovne nogometne organizacije si je po zmagi nad Litvo vzel čas za slovensko komercialno televizijo POP TV in izrazil prepričanje, ki ga večina Slovenije z njim v tem trenutku ne deli. Da Slovencem v kvalifikacijah kaže dobro … »Še vedno smo v relativno solidnem položaju, da te kvalifikacije končamo uspešno. Mislim, da se je treba osredotočiti samo na to, da se ti dve tekmi odigra najboljše. Da poskusimo priti v dodatne kvalifikacije. Absolutno podpiramo Katanca za naslednji dve tekmi,« je za omenjeno televizijo dejal Mijatović.

Kar se nadaljnjega sodelovanja s Katancem tiče, pa je bil bolj zadržan: »Podaljšanje pogodbe je vedno treba trezno premisliti, ko je čas za to. Odvisno je, kako se končajo kvalifikacije in od ciljev. Počakajmo ti dve tekmi, potem bo na voljo dovolj časa za analize.«

O slovenskemu selektorju ima Mijatović sicer zelo dobro mnenje. »Dolgo ga poznam. Gre za korektnega, poštenega in delavnega človeka, ki želi storiti najboljše v danem trenutku. V preteklosti se je uvrstil na velika tekmovanja, kar kaže na strokovnost. Zadnje kvalifikacije smo končali šele v dodatnih kvalifikacijah, po odlični igri na zadnji tekmi, nam je zmanjkal en gol. Tudi zdaj smo v relativno dobrem položaju, da sami odločamo na zadnjih dveh tekmah. Da gremo lahko v dodatne kvalifikacije. Težko bi rekel, da ga je povozil čas. Če bi ga, ne bi imel takšnih rezultatov. Strokovnost ni vprašljiva,« je zaključil prvi mož slovenskega nogometa.

Članki iz rubrike