sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

dm
dm
0 01.09.2017 08:28:58

Velik šok za Slovake pred tekmo s Slovenijo: Ne samo brez osrednjih branilcev, tudi brez ...

Reuters
Današnji dvoboj med Slovaško in Slovenijo bi lahko bil odločilen v boju za vstopnico za dodatne kvalifikacije za svetovno prvenstvo.

Že od tekme med Slovaško in Litvo je bilo jasno, da Kozak proti Sloveniji ne bo mogel računati na prva dva osrednja branilca v izbrani vrsti, kapetana Martina Škrtela in Jana Durico, ki sta kaznovana. Kot da težave z osrednjimi branilci še ne bi bile dovolj, je Kozak zdaj ostal še brez prvega vratarja. Matuš Kozačik je v zadnjih kvalifikacijah redno branil slovaška vrata, zaradi poškodbe je izpustil le junijski dvoboj z Litvo, ko ga je na vratih zamenjal Martin Dubravka, ki bo po vsej verjetnosti zasedel tudi mesto med slovaškima vratnicama na današnjem obračunu s Slovenijo. "Matuš Kozačik je poleti opravil dve operaciji kolena. Zaradi te poškodbe je izpustil dvoboj z Litvo, ki ga je Slovaška dobila z 2:1,« so zapisali v slovaški nogometni zvezi. »Zelo zelo mi je žal. Veselil sem se obeh dvobojev," je kratko vse skupaj pokomentiral Kozačik.

"Ko je Matuš v ponedeljek prišel na reprezentančni zbor, se je zdelo, da ima težave s kolenom, ki ga je operiral, toda po opravljenem pregledu z magnetno resonanco smo ugotovili, da nima težav s kolenom, pač pa s hrbtenico. V tem trenutku ne more trenirati na vso moč, tudi v naslednjih petih dneh tega ne bo mogel, zato smo ga spustili domov," je o težavah prvega vratarja Slovaške spregovoril zdravnik izbrane vrste Jan Batalik, Kozak pa je namesto nesrečnega Kozačika v reprezentanco vpoklical Jana Novoto.

Značke: slovenija, slovaška

Članki iz rubrike