podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 31.08.2017 23:31:15

Francoska rapsodija, nizozemski polom in belgijska porcija

Nogometaši Francije in Nizozemske so v 7. krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji odigrali derbi večera, zmage s 4:0 so se veseli galski petelini. Belgijci so s kar 9:0 razbili Gibraltar.

Francozom so zmago priigrali Antoine Greizmann z zadetkom v 14. minuti, Thomas Lemar, ki je bil natančen v 73. in 88. minuti, ter Kylian Mbappe, ki se je med strelce vpisal v 91. minuti. Nizozemci so se po porazu znašli v težkem položaju, saj so v skupini A z desetimi točkami četrti, od vodilne Francije jih imajo šest manj.

Belgija se je znesla nad Gibraltarjem in že v prvem polčasu zabila šest golov, ob tem pa je od 40. minute igrala z igralcem manj, saj je Axel Witsel dobil rdeč karton. V prvem polčasu so zadeli Romelu Lukaku je zadel dvakrat, Eden Hazard, Witsel, Dries Mertens in Thomas Meunier enkrat. A se Belgijci niso ustavljali, v drugem polčasu so zadeli še trikrat, natančna sta bila Meunier dvakrat in Lukaku enkrat.


Evropski prvaki Portugalci so s 5:1 premagali Ferske otoke, trikrat je bil natančen povratnik na zelenice Cristiano Ronaldo, po enkrat pa William Carvalho in Nelson Oliveira.

Švica je pričakovana prišla do treh točk proti Andori, zmagala je s 3:0. To je bila sedma zmaga Švice, ki prepričljivo vodi v skupini B, od drugouvrščene Portugalske ima tri točke več.

Bolgarija je s 3:2 premagala Švedsko, BiH se je opekla proti Cipru, ki je slavil s 3:2. Madžarska je s 3:1 ugnala Latvijo. Luksemburg je bil z 1:0 boljši od Belorusije, Grčija in Estonija sta se razšli brez golov.

Značke: nogomet, sp, kvalifikacije

Članki iz rubrike