Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Nov zakon ministrice Prevolnik Rupel izpolnjuje ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 05.05.2017 17:16:07

Veliki preobrat v zadevi Messi! Fifa si je po zaslišanju premislila

Reuters
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je danes pomilostila argentinskega nogometnega zvezdnika Lionela Messija, ki je bil konec marca kaznovan s štirimi tekmami neigranja za svojo reprezentanco. Po pritožbi argentinske nogometne zveze mu je kazen znižala le na eno tekmo, ki jo je že odsedel.

Messi je bil kaznovan zaradi neprimernega obnašanja in žaljenja stranskega sodnika iz Brazilije, ko je Argentina z njegovim zadetkom v južnoameriških kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 premagala Čile. Kapetan argentinske reprezentance zaradi kazni ni smel igrati na tekmi proti Boliviji, ki so jo njegovi soigralci dobili z 2:0, zato pa bo že lahko igral v prihodnjem krogu proti Urugvaju, ki bo na sporedu 31. avgusta.


Fifa je v sporočilu za javnost potrdila, da je Messiju znižala kazen na eno tekmo, vendar bo moral nogometaš Barcelone v njeno blagajno vplačati 10.000 švicarskih frankov.

Argentina je po 14 odigranih krogih na petem mestu južnoameriške skupine kvalifikacij z 22 točkami, eno več imata reprezentanci Čila in Urugvaja, na drugem mestu je Kolumbija s 24, vodi pa Brazilija, ki ima 33 točk. Do konca kvalifikacij so še štirje krogi, na svetovno prvenstvo v Rusijo neposredno vodijo prva štiri mesta, petouvrščena ekipa pa bo igrala v dodatnih kvalifikacijah s predstavnikom Oceanije. Tisti največji zlobni jeziki so po preobratu dodali, da se je Fifa ustrašila, da bi v Rusiji ostala brez enega od največjih zvezdnikov. 

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike