Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 02.05.2017 11:53:09

Želiš Euro 2024? V redu, ampak dokaži tudi, da ti je mar za človekove pravice!

Tit Košir
Krovna evropska nogometna zveza Uefa je sporočila, da bo pomemben dejavnik pri izboru gostitelja evropskega prvenstva leta 2024 tudi področje varovanja človekovih pravic. Kandidata za Euro 2024 sta Nemčija in Turčija, Uefa bo gostitelja izbrala septembra naslednje leto.

Uefa je sporočila, da morajo kandidati oziroma v tem primeru oba kandidata izpolniti tudi nekatere pogoje, ki zadevajo področje varovanja človekovih pravic.

"Prvič doslej kandidacijski postopek zahteva tudi izpolnitev določenih kriterijev pri zagotavljanju človekovih pravic," je sporočila krovna evropska nogometna organizacija. Ti kriteriji so vezani na temeljne listine združenih narodov o človekovih pravicah.



Pomen teh dejavnikov je poudaril tudi predsednik Uefe Aleksander Čeferin. "Varovanje človekovih pravic in pravic delavcev je za Uefo zelo pomembno. Za vsa prihodnja tekmovanja bodo morali kandidati izpolniti te pogoje," je dejal prvi mož Uefe.

Uefa se bo leta 2024 vrnila k sistemu prvenstva v eni državi, potem ko bo naslednje EP leta 2020 razdeljeno med 13 različnih evropskih mest, finale pa bo na londonskem Wembleyju.

Značke: nogomet, uefa

Članki iz rubrike