sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

STA
STA
0 29.05.2016 22:24:15

Slovaki presenetili svetovne prvake

Reuters
Svetovni prvaki neuspešni na prijateljski tekmi, evropski so zmagali.

Nogometne reprezentance po Evropi izkoriščajo zadnje dni za priprave na evropsko prvenstvo. Med prijateljskimi tekmami, ki jih igrajo udeleženke Eura 2016, sta danes odmevali dve z različnim uspehom: svetovni prvaki Nemci so doma izgubili s Slovaško z 1:3, takšen pa je bil tudi izid za zmago Španije proti Bosni in Hercegovini.

Za obe ekipi sta bili to zadnji tekmi pred torkovim iztekom roka za objavo dokončnega seznama igralcev za EP. Selektor Nemčije Joachim Löw danes verjetno še ni sprejemal odločitev o krčenju seznama, saj je na igrišče postavil precej pomlajeno zasedbo. Nogometašem je ponagajalo tudi vreme, saj je nevihta v Augsburgu za 40 minut prekinila dvoboj. Na razmočenem terenu so se bolje znašli Slovaki in z zadetki Mareka Hamšika, Michala Duriša in Juraja Kucke izničili začetno prednost gostiteljev, ki jo je z bele točke prinesel veteran Mario Gomez.


Španci so igrali v Švici, v St. Gallenu pa so z ekipo, v kateri še ni bilo reprezentantov obeh finalistov lige prvakov Reala in Atletica, premagali Bosno in Hercegovino. Ta je po pol ure ostala brez edinega strelca Emirja Spahića, ki je dobil dva rumena kartona. Že pred tem je v razmaku sedmih minut dvakrat za Španijo zadel Nolito, končni izid je v sodnikovem dodatku postavil Pedro.

Albanci, ki bodo na Euru nastopili prvič, so premagali Katar s 3:1, Romunija pa je po zaostanku z 1:4 še znižala na 3:4, a ni zmogla popolnega preobrata proti Ukrajini. Turčija pa je z golom Mehmeta Topala v 90. minuti premagala Črno goro.

V večernih tekmah pa se merijo še Italija in Škotska ter Portugalska in Norveška.

Članki iz rubrike