sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

STA
STA
0 29.05.2016 19:10:02

Iličić: Ibrahimoviću se verjetno ne da igrati

Nikola Miljković
Slovenska nogometna reprezentanca je opravila še zadnji trening pred ponedeljkovo prijateljsko tekmo s Švedsko v Malmöju. Pričakovanja pred tekmo sta predstavila Josip Iličić in Aljaž Struna, ki jima je malce žal, da ne bosta igrala proti Zlatanu Ibrahimoviću. Švedski zvezdnik namreč po poročilih iz švedskega tabora jutri ne bo igral.

"Verjetno se mu ne da," je o odločitvi junaka iz Malmöja, da ne bo igral, v šali dejal Iličić. "Bi bil pa to dodaten motiv, posebej za obrambne igralce," je resneje nadaljeval nogometaš Fiorentine.

Z njim se strinja tudi Struna, ki bo v odsotnosti Boštjana Cesarja zavzel mesto v osrčju slovenske obrambe. "Če Ibrahimović res ne bo igral, je škoda. Mi branilci bi radi igrali proti njemu, saj bi to bil dodaten motiv. Ampak ne glede na to, kdo bo na igrišču, bomo dali sto odstotkov," poudarja borbeni Struna.

Izbranci selektorja Srečka Katanca so skupno opravili šest treningov pred tekmo s Švedi, v slovenskem taboru pa upajo, da bodo dobro delo z vadbe prenesli tudi na ponedeljkov obračun.

"Čaka nas težka tekma. Vemo, s kom igramo. Švedi bodo igrali na evropskem prvenstvu, imajo dobre posameznike in so hkrati dobri kot ekipa. Upam, da bo dobra tekma za nas, da bomo čim več igrali. Na koncu pa bomo videli, kakšen bo rezultat," pravi "Jojo" Iličić.


Veliko besed v preteklih dneh je bilo izrečenih na temo švedske igre, češ da je ta borbena, napadalna, v obrambi pa celo manj agresivna od pričakovanj, a to Iličića ne zanima. "Mi se moramo osredotočati sami nase. To je najbolj pomembno. Nekaj bo sprememb, nekaj igralcev manjka, ampak mi smo najbolj pomembni, saj se pripravljamo na naslednje kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2018," pojasnjuje Iličić.

Dodaja, da kljub številnim novincem v reprezentanci ni nobene živčnosti, zavedajo se, da potrebujejo določen čas, da se uigrajo. "Pridejo tudi poškodbe, zato moramo biti pripravljeni. Tako rezultat ne da ni pomemben, a v ospredju bo sama igra," meni Iličić.

Ta pravi še, da je igra odvisna od tega, kako se bo odvijala, je pa izpostavil, da če bodo samo nabijali žogo, to ne bo pripeljalo do pozitivnih učinkov. "Upam, da bomo mi igrali, oni pa se branili," je še povedal Iličić.

Tako Struna kot Iličić pa sta se ozrla tudi na sobotni finale lige prvakov, v katerem je Atletico Madrid Jana Oblaka izgubil po enajstmetrovkah proti mestnemu tekmecu Realu. Pravita, da sta oba navijala za Atletico, ki da je bil boljši in nezasluženo izgubil. "Škoda za Jana in za Slovenijo, ki bi tako imela zmagovalca lige prvakov," sta zaključila.

Selektor Srečko Katanec bo sicer oba bržčas uvrstil v začetno postavo na ponedeljkovi tekmi. V njej bodo najverjetneje še Vid Belec, Nejc Skubic, Luka Kranjc, Bojan Jokić, Jasmin Kurtić, Rene Krhin, Kevin Kampl in Milivoje Novaković.

Članki iz rubrike