pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
0 24.04.2024 14:50:16

Nekdanji zmaj našel rešitev! Proti Messiju, Suarezu in ostalim odslej v dresu tega kluba!

Profimedia

Bilo je na začetku lanskega poletja, v pričakovanju pomembne kvalifikacijske tekme z Dansko, ko je Aljaž Ivačič zapustil pripravljalno bazo slovenske izbrane vrste in s tem kakopak dvignil obilo prahu. Poškodovanega Jana Oblaka je takrat nadomestil vratar Olimpije Matevž Vidovšek. Očitkov, da si česa takšnega ne bi smel privoščiti, ni manjkalo, Ivačič pa je pozneje predstavil svojo plat zgodbe.

»Moje srce bije za Slovenijo, kar sem se trudil dokazati s predanim delom na treningih in tudi z dejstvom, da sem kljub nasprotovanju mojega kluba na zbor prišel šest dni pred za to predvidenim datumom Fife, zaradi česar sem tudi izpustil tekmo proti Dallasu in tvegal sankcije kluba. To je tudi razlog, zakaj sem se na vztrajanje kluba odločil predčasno vrniti, in ne morebitno neigranje proti Danski,« je takrat pojasnjeval nekdanji vratar zmajev.



Ivačič je v zadnjem letu postal eden najbolj cenjenih vratarjev v ligi MLS, a je Portland pred začetkom nove sezone močno okrepil konkurenco na vratarskem položaju in že nekaj časa je bilo jasno, da Slovenec išče novo okolje. Konec marca ga je njegov klub dokončno postavil na seznam »odpisanih«, kjer je bil na voljo vsem klubom iz lige, v noči na sredo pa je podpisal pogodbo z novim delodajalcem.

Tridesetletni vratar bo odslej branil vrata New England Revolutiona, ki po osmih odigranih tekmah zaseda zadnje mesto v vzhodni konferenci lige MLS. Lani je redni del sezone zaključil na petem mestu, a se je nato v končnici spotaknil že ob prvo oviro. Ivačič je podpisal pogodbo, ki ga z novim klubom veže do konca sezone 2025.

Članki iz rubrike