zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 14.04.2024 19:51:03

Tudi v Fazaneriji brez zmagovalca

Mura : Koper
Aleš Cipot
Nogometaši Mure in Kopra so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

* Stadion Fazanerija, sodniki: Jerič, Brezar, Jamnik.
* Strelca: 1:0 Maroša (45+2.), 1:1 Nkada (50./11 m).
* Mura: Mihelak, Pucko (od 74. Ščernjavič), Sadriu, Maruško, Kous, Nuhanović, Tripi, Antolin (od 64. Proleta), Kiziridis (od 64. Čakš), Šarić (od 64. Turudija), Maroša.
* Koper: Koprivec, Pavlović (od 46. Bručić), Palčič (od 67. Jelenič), Prce, Čustović (od 46. Pabai), Sidibe, Ankrah, Vešner Tičić (od 64. Omladič), Ruedl (od 46. Sule), Tomek, Nkada.
* Rumeni kartoni: Maruško, Nuhanović, Maroša, Kous; Tomek.
* Rdeči karton: Kous (86.).

V Fazaneriji sta se merila kluba, ki sta se v zadnjem mesecu merila trikrat. V prvenstvu je bil nazadnje boljši Koper, v pokalu Mura, tokrat pa se je tekma tako kot jeseni v Murski Soboti končala brez zmagovalca. Ekipi sta na relativno varnem petem in šestem mestu na lestvici.

Uvod tekme ni prinesel posebnega razburjenja, v 22. minuti so domači zaporedoma poskusili s streloma, vendar je najprej posredoval Jan Koprivec, drugi poskus pa je zletel čez prečko.

Svoj trenutek je imel tudi Koper, v 28. minuti je Timothe Nkada prodrl z desne strani skozi neodločno domačo obrambo, vendar na koncu zgrešil cilj, kar pa je bil celo edini poskus gostov v prvih 45 minutah.


V 37. minuti je na drugem koncu igrišča po levi strani v kazenski prostor Kopra prodrl Aleksandros Kiziridis in zapravil najlepšo priložnost dotlej, ko je zadel vratnico.

Je pa soboška zasedba zasluženo povedla v drugi minuti dodatka prvega polčasa, po podaji z desne strani je z glavo zadel Amadej Maroša.

Koprčani so imeli kmalu po začetku drugega polčasa na voljo najstrožjo kazen, ki jo je zakrivil Matic Maruško s prekrškom nad Luko Vešnerjem Tičićem, z bele pike je bil v 50. minuti natančen Nkada.

Na začetku 60. minute je bil Koper spet nevaren, na koncu je Wisdom Sule s peto žogo poslal malo mimo vrat, Fran Tomek pa je malce zatem sprožil od daleč, Klemen Mihelak je bil na mestu.

V 80. minuti je Sule zadel vratnico, potem ko je bil sam pred vratarjem Mihelakom, nekaj trenutkov pozneje pa je iz bližine z glavo zgrešil Nik Omladič.

Mura se je znašla v še slabšem položaju v 86. minuti, ko je Žiga Kous zaradi udarca s komolcem moral predčasno z zelenice, vendar Primorcem ni uspelo unovčiti številčne prednosti.

Mura bo v 32. krogu v soboto gostovala pri Radomljah, Koper pa bo dan pozneje gostil Bravo. Koprčane v četrtek čaka še zaostala tekma 25. kroga v gosteh proti Domžalam.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike