stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
24 25.03.2024 11:42:41

Tekma pred praznimi tribunami?! V Mariboru imajo odgovor na visoko kazen, proti Radomljam pripravljajo ...

Grega Wernig
Maribor bo po tem, ko so na NZS zavrgli njihovo pritožbo na kazen, petkovo tekmo v Ljudskem vrtu odigral brez prisotnosti gledalcev.

Komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije (NZS) je pred slabim tednom dni zavrnila pritožbo Maribora zoper kazen disciplinskega sodnika po incidentu v Murski Soboti. Kot so pojasnili, se pritožba kot "nedovoljena zavrže", saj pritožbe ni vložila oseba, ki bi bila v tem postopku upravičena zastopati klub. To pojasnilo je zelo razjezilo Mariborčane, ki so se takoj ostro odzvali ter zapisali, da gre za bežanje od odgovornosti. Kot so dodali, gre za bizaren zapis o epilogu incidenta v Murski Soboti in da gre za resno, perečo in bolečo temo, ki zahteva dodatna pojasnila. "Sporočilnost odločitve pomeni le bežanje od odgovornosti. Pritožil se je NK Maribor, vse ostalo je zavajanje javnosti," so še dodali pri klubu.

Kazen ne glede ostaja: med drugim bo moral Maribor štiri domače tekme odigrati pred praznimi tribunami, to pomeni, da bo Ljudski vrt sameval na tekmah z Radomljami, Muro, Rogaško in Celjem, prvič pa bodo lahko navijači stadion napolnili na večnem derbiju z Olimpijo, ki je predviden za 11. maja. A Mariborčani so se na kazen odzvali tako, da so sklicali 1. miting, to je na ogled tekme na južni ploščadi pred stadionom. "Pravni boj sicer še ni končan, toda ob trenutnem stanju zaradi izrečene kazni, žal, ne moremo na tribune. Petkova tekma proti Radomljam bo zato zelo verjetno potekala brez prisotnosti gledalcev, bomo pa organizirali skupni ogled na velikem zaslonu. Dobimo se na južni ploščadi, v velikem številu. Poskrbljeno bo za dobro hrano, pijačo, glasbo in zanimiv spremljevalni program," so zapisali pri Mariboru.

Članki iz rubrike