stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
1 23.03.2024 22:40:46

Koper na Bonifiki slavil prvič po oktobru, Mura ostaja v veliki krizi

Ales Cipot
Nogometaši Kopra so v zaostali tekmi 22. kroga Prve lige Telemach premagali Muro z 2:1 (1:0).

* Stadion Bonifika, sodniki: Šabanagić, Vojska, Salkić.
* Strelci: 1:0 Jelenič (32./11 m), 2:0 Osuji (70.), 2:1 Maroša (90+3.).
* Koper: Koprivec, Pabai, Palčič, Prce, Bručić, Sidibe (od 80. Lauš), Vešner Tičić, Ruedl (od 46. Omladič), Tomek (od 62. Ankrah), Jelenič (od 62. Osuji), Sule (od 62. Nkada).
* Mura: Raduha, Sadriu, Proleta, Tripi, Kous (od 32. Šarić), Ščernjavič, Antolin (od 64. Kiziridis), Nuhanović, Trontelj, Lamy (od 64. Jovićević), Čakš (od 79. Maroša).
* Rumeni kartoni: Tomek, Bručić; Ščernjavič, Raduha, Sadriu.
* Rdeči karton: /.

Tako Koper kot Mura sta bila pred tekmo v ne ravno dobrem položaju. Koper je bil v nizu treh porazov, spomladi je dobil zgolj eno tekmo, Mura pa je tudi bila že pet krogov brez zmage. Tokrat so več pokazali domači igralci pod vodstvom Aleksandra Radosavljevića, ki so zasluženo vpisali tri točke. Ti ostajajo peti, izbranci Tončija Žlogarja pa šesti na lestvici.



Uvod na Bonifiki ni bil posebej razburljiv. Ekipi sta bili bolj ali manj enakovredni, a tudi kar previdni, tako da gledalci niso videli resnejše priložnosti vse do 22. minute, ko je Mura zagrozila po kotu, streljal je Aljaž Antolin, Jan Koprivec je strel obranil, odbita žoga je prišla še do Learda Sadriuja, ki pa je bil v prepovedanem položaju.

Na drugi strani je do strela z glavo v 25. minuti prišel Andraž Ruedl, pri tem ga je Florijan Raduha z roko udaril v obraz, tako da je sodnik po pregledu posnetka pokazal na enajstmetrovko. Za nameček se je v tem naletu Raduhe poškodoval še kapetan Mure Žiga Kous, ki ga je zdravniška služba dolgo oskrbovala. V 32. minuti je bil Jelenič uspešen z bele pike za 1:0.

Drugi polčas se je začel brez kakšnega pretresa, enega redkih strelov je sprožil Karlo Bručić, vendar je meril previsoko, v 70. minuti pa je Raduha ustavil kar nevaren poskus Nika Omladiča. Še v isti minuti je primorska zasedba podvojila prednost, ko je Bede Osuji zadel z glavo iz bližine. To pa je bila dovolj velika prednost za uspeh proti Muri, ki je sicer v 93. minuti zmanjšala zaostanek, potem ko je po dolgi podaji za koprsko obrambno linijo zadel Amadej Maroša.

Koper bo v 28. krogu prihodnjo soboto gostoval pri Olimpiji, Mura pa dan prej pri Domžalah.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike