stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
3 20.03.2024 14:51:10

NZS odgovorila na pritožbo Maribora! Znana je dokončna odločitev, tu je pojasnilo ...

Profimedia
Znana je odločitev na pritožbo Maribora.

Dogajanje na tekmi v Murski Soboti je po več tednih le dobilo končni epilog. Odvržena petarda navijača Maribora je poškodovala kar šest članov Mure, vijoličasti so dobili ostro kazen, med drugim jim je disciplinski sodnik naložil štiri domače tekme pred praznimi tribunami. Rekorder po številu naslovov domačega prvaka se je na to odločitev pritožil, zdaj pa je znana odločitev na pritožbo.

"Komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije je na svoji seji dne 14. marca 2024 obravnavala pritožbo NK Maribor Branik zoper sklep disciplinskega sodnika NZS št. 6021/24 z dne 26. februarja 2024. Pritožba je bila vložena zaradi kazni, izrečenih NK Maribor Branik za nešportno in neprimerno vedenje njegovih navijačev ter za spodbujanje narodnostne in etične nestrpnosti in drugega nasilja med tekmo.
Petčlanski senat komisije za pritožbe je po temeljitem pregledu vseh predloženih dokumentov in pravilnikov NZS sklenil, da se pritožba NK Maribor Branik, kot nedovoljena zavrže. Razlog za to odločitev je, da pritožbe ni vložila oseba, ki bi bila v tem postopku upravičena zastopati klub, saj pritožba ni bila podpisana s strani zakonitega zastopnika, kakor veleva 45. člen disciplinskega pravilnka NZS.


Na podlagi navedenega je komisija za pritožbe pritožbo NK Maribor Branik zavrgla in odločila, da se pritožbena taksa klubu ne vrne. Ta odločitev je dokončna.
Nogometna zveza Slovenije ponovno poudarja svojo zavezanost k boju proti vsem oblikam nasilja, nestrpnosti in nešportnega obnašanja na nogometnih tekmah. NZS ostaja predana zagotavljanju varnega in pozitivnega okolja za vse udeležence nogometnih dogodkov in bo nadaljevala z izvajanjem in uveljavljanjem svojih disciplinskih pravilnikov v skladu s temi načeli," so zapisali na uradni spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

To pomeni, da bodo Mariborčani igrali pred praznimi tribunami na tekmah z Radomljami, Muro, Rogaško in Celjem, za večni derbi, ki bo na sporedu 11. maja, pa se bodo lahko navijači vijoličastih vrnili na tribune Ljudskega vrta.

Značke: maribor, kazen, prva-liga

Članki iz rubrike