stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
3 20.03.2024 06:54:42

Po hudih obtožbah so se oglasili pri Muri in sporočili: "Naš namen ni bil, da bi ponagajali ..."

Aleš Cipot
Oglasili so se pri Muri.

V zadnjih dneh je na prekmurski ravnici veliko prahu dvignila izjava trenerja Beltincev Damjana Gajserja v pogovoru za Sportal, v katerem je športnega direktorja Mure Roberta Korena obtožil pokvarjenega manevra ob koncu prestopnega roka. "Vsakemu igralcu privoščimo, da gre v večji klub, a naj to naredi na začetku prestopnega roka, ne pa zadnji dan. Pa še to le zaradi gašenja nekega požara in iskanja rešitev v drugem klubu? Prepričan sem, da je to napaka. Čakš bi slej ko prej zapustil Beltince, ker bi prerasel naš klub. Smo vendarle razvojni klub. A to, kar si je privoščil Robert Koren, je bilo neprofesionalno in nespoštljivo do našega kluba. Da majhen klub, ki se bori za vrh in je odvisen od vsakega igralca, tako postaviš v kot, je nespoštljivo. Mura nam sicer tudi pomaga, a nam daje samo tiste igralce, ki jih sama ne potrebuje. Mi pa, o tem sem prepričan, te igralce delamo boljše. In ta Mura nam nato jemlje igralce ob koncu prestopnega roka na pokvarjen način. To ni korektno, to Korenu ni v čast," je izjavil Gajser. 

Na njegovo izjavo so se odzvali tudi pri Muri, njihovo sporočilo objavljamo v celoti: "Z Beltinci imamo že vrsto let vzpostavljeno dobro sodelovanje, ki je bilo po našem mnenju doslej koristno za oba kluba in širšo nogometno regijo. Ko smo začeli s sodelovanjem, je bil cilj le-tega, da Beltincem pomagamo z obetavnimi nogometaši, ki bi za preboj v prvo moštvo pri NŠ Mura potrebovali nekaj več časa. Zato se nam je zdelo smiselno, da dobijo priložnost, da svoje znanje in izkušnje nadgrajujejo v drugi ligi, kjer se jim omogoči potrebna minutaža in s tem pridobivanje potrebnih izkušenj na igrišču. Hkrati pa predstavljajo dodano vrednost za klub v drugi ligi.

Obenem smo v NŠ Mura pozorni na nogometaše, ki v Beltincih izstopajo in bi lahko predstavljali dodano vrednost našemu moštvu. Prav tako vseskozi budno spremljamo razvoj nogometašev, ki so bili s strani Mure posojeni v Beltince. Eden takšnih primerov je tudi Tilen Ščernjavič, ki si je z dobrimi predstavami v Beltincih prislužil priložnost v prvem moštvu Mure in je nogometaš, na katerega v prihodnje resno računamo.

V preteklih letih smo v Beltince na posojo poslali več kot petnajst nogometašev in krili stroške njihovih plač. V Beltincih pa so s tem dobili igralce, ki so uspešno zastopali njihove barve. Obenem se v taboru NŠ Mura dobro zavedamo in izpostavljamo, da so Beltinci prava sredina za razvoj nogometašev, ki lahko nato storijo korak naprej v karieri. V preteklih letih je iz Mure v Beltince prestopilo več deset nogometašev v mlajših selekcijah, hkrati pa je potrebno poudariti, da je kar nekaj perspektivnih nogometašev iz Beltinec prestopilo tudi v Muro.

Kar se pa preteklega prestopnega roka tiče, smo v NŠ Mura poleg nogometašev na ključnih položajih iskali predvsem novo moč v napadu. Vsi, ki smo vpleteni v svet nogometa, se dobro zavedamo dinamike in specifike prestopnega roka in tudi tega, da se spremembe velikokrat dogajajo tudi v zadnjih dneh. Naš namen seveda ni bil, da bi ponagajali klubu, s katerim že vrsto let uspešno sodelujemo. Roberta Čakša smo spremljali že nekaj časa. Splet okoliščin pa je privedel do tega, da je k nam prišel na zadnji dan prestopnega roka. Nikakor ne želimo, da ta prestop skazi dobro sodelovanje med kluboma, ki dejansko prinaša koristi obema stranema. Pri prestopu Roberta Čakša sta obe vpleteni strani našli dogovor, ki je bil sprejemljiv. Prepričani smo, da dogovor ni slabo vplival na odnose, ki so vzpostavljeni na relaciji Mura – Beltinci.

Nenazadnje je ravno zaradi dobrega sodelovanja Beltincem ob prestopu pripadla določena odškodnina, pa čeprav bi lahko zaradi svojega statusa Čakš k NŠ Mura prestopil brez kakršnega koli nadomestila. Ob tem velja dodati tudi to, da bo Beltinčanom ob morebitni prodaji Čakša iz Mure v drugi klub pripadel del odškodnine. Tudi zato verjamemo, da bo to sodelovanje še naprej potekalo na takšni ravni, kot je doslej in ga želimo v prihodnje tudi nadgraditi, saj se zavedamo, da je veliko možnosti za napredek."

Značke: mura, beltinci

Članki iz rubrike