stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
1 17.03.2024 19:38:31

Kot buldožer! Vijoličasti iz Maribora rušijo vse pred seboj! Ali lahko ujamejo Olimpijo in Celje?

Grega Wernig
Nogometaši Maribora so v 27. krogu Prve lige Telemach premagali Koper.

Maribor - Koper 3:1 (1:0)

Maribor - Stadion Ljudski vrt, sodniki: Obrenović, Kovačič, Salkić.
Strelci: 1:0 Iličić (38./11-m), 1:1 Wisdom (53.), 2:1 Iličić (69.), 3:1 Barišić (72.).
Maribor: Bergsen, Lorbek (od 68. Urata), Šoštarič Karič, Vidmar, Širvys, Barišić (od 88. Bourles), Repas, Iličić, Vrhovec (od 46. Lorber), Soudani (od 81. Kolar), Jakupović (od 68. Beugre).
Koper: Koprivec, Bručić, Prce, Sidibe, Palčič, Pabai, Ruedl (od 46. Jelenič), Lauš (od 46. Vešner Tičić), Tomek (od 83. Petriško), Nkada (od 70. Omladič), Osuji (od 46. Wisdom).
Rumeni kartoni: Vrhovec, Soudani; Prce, Palčič.
Rdeči karton: -

Mariborčani so petič zapovrstjo slavili na domačem stadionu in na lestvici napredovali na tretje mesto. Na njej imajo 43 točk oziroma sedem manj od Olimpije. Na vrhu je Celje z 62 točkami. Koprčani so še četrtič zapovrstjo v DP ostali brez zmage, to je bil njihov tretji zaporedni poraz, na lestvici pa so peti s 34 točkami.

Vijoličasti so dvoboj odločno odprli in tako rekoč "skrili" žogo gostom. V 14. minuti je Josip Iličić sprožil z okoli 30 m, žoga je v zraku spreminjala smer, a je bil Jan Koprivec na mestu.

V 26. minuti so domači lepo kombinirali, a je po podaji v osrčje kazenskega prostora Hilal Soudani z glavo meril preveč po sredini.

Nato so se prebudili tudi obalni predstavniki. Bede Osuji je v 29. minuti streljal od daleč, a nenevarno, strel Tina Lauša pa so še pred mariborskim vratarjem v kot odbili njegovi soigralci v polju.

V 34. minuti je Maribor dobil enajstmetrovko. V gneči pred vrati Kopra je Matej Palčič storil prekršek, kar je po pregledu posnetka ob igrišču potrdil tudi glavni sodnik. Iličić je prevzel odgovornost in suvereno povedel svojo ekipo v vodstvo.

Ob koncu prvega dela je Pijus Širvys v 44. minuti sprožil prek gola po slabem sprejemu žoge.

Drugi del se je začel po notah gostov. V 48. minuti so bili le nekaj cm oddaljeni od izenačenja, a je žogo po podaji Timotheja Nkade z neposredne bližine zgrešil rezervist Sule Wisdom.

Isti igralec pa je nato po napaki Jana Repasa zadel v 53. minuti. Hitrejši je bil od mariborske obrambe in za prvi gol v DP zadel z levico.

V 57. minuti so centimetri od gola ločili tudi Mariborčane, potem ko je po podaji v sredino skorajda avtogol zabil Franjo Prce, a je žogo s skrajnimi močmi še brcnil stran od gola.

Mark Pabai je na drugi strani v 60. minuti od daleč za las z volejem zgrešil gol precej manj zaposlenega Menna Bergsna.

Nato so znova na sceno stopili Mariborčani, natančneje Iličić. Ta je na majhnem prostoru v 69. minuti preigraval, nato pa z desnico pod prečko zadel mimo nemočnega Koprivca.

Le tri minute kasneje je Maribor vodstvo še povišal. Po nizkem strelu z desne strani Soudanija je nato odbito žogo v mrežo poslal nekdanji član Kopra Maks Barišić.

V 77. minuti je Iličiću "hat-trick" preprečil Koprivec, Maribor pa je imel tudi v nadaljevanju nekaj priložnosti, da bi še povišal prednost, a sta bila rezervista Etienne Beugre in Marko Kolar nenatančna, Koprivec pa je sijajno obranil strel Redwanu Bourlesu.

Maribor bo v 28. krogu v petek gostili Kalcer Radomlje, Koper pa bo dan kasneje gostoval pri Olimpiji.

Članki iz rubrike