stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
14 09.03.2024 10:20:07

Bo Maribor priskočil na pomoč Olimpiji?! Iz vijoličastega tabora takole o gostovanju v Celju!

Martin Metelko
Danes ob 17.30 je na sporedu novi derbi v slovenski ligi, obračun Celja in Maribora.

V vijoličastem taboru sta obračun z vodilnimi Celjani napovedala trener Ante Šimundža in Blaž Vrhovec. Kar nekaj neprijetnih tem je bilo na sporedu, od smrti Milana Arnejčiča, poškodb v ekipi do slabše popotnice pred gostovanjem v Celju.

“Najrej bi rad po klubski objavi tudi v svojem imenu izrekel sožalje svojcem ob smrti Milana Arnejčiča, igralca, ki je pustil velik pečat v zgodovini našega kluba. Nisem ga mogel videti na igrišču, a sem imel to čast, da sem se pogovarjal z njim. Vedno je bil zelo pozitiven v pogovorih. Igralci, ki so močno zaznamovali različna obdobja, so bili navdih vsem nam in tako je tudi Milan usmeril marsikoga na nadaljnji poti,” je na novinarski konferenci pred dvobojem 25. prvenstvenega kroga uvodoma dejal Ante Šimundža. V slabo voljo ga spravi tudi spomin na zadnjo pokalno (pre)izkušnjo … “Smo v situaciji, ko nismo zadovoljni zaradi razpleta pokalne tekme. Moramo pošteno priznati, da smo skupno gledano naredili premalo, da bi napredovali. Toda porazi so sestavni del tekmovanja in življenja. Želimo popraviti vtis, nova priložnost se nam ponuja že v soboto v Celju. Verjamem, da je šlo za slab dan in to želimo pokazati na prvi naslednji tekmi. Vemo, da igramo proti ekipi, ki ima veliko prednost. Toda nogomet je živa zadeva, v nekaj minutah se lahko tudi med tekmo zadeve zasučejo v povsem drugo smer. Zato bo pomembno preklopiti misli s pokalnega neuspeha in dokazati, da imamo pravo tekmovalno miselnost.” Pa tudi pogled na zdravstveni karton: “Glede na tekmo v sredo bo zdaj manjkal tudi Milec, zaradi prekrška v kazenskem prostoru ima zlomljeno rebro. Še vedno ostajata na seznamu manjkajočih Pihler in Laušić, Jug pa je vprašljiv. Se pa zadeve premikajo na boljše, tako da bi lahko bil med kandidati za nastop, če bo le mogoče.” Misli pred gostovanjem v knežje mestu je strnil še Blaž Vrhovec: “Pridružil bi se besedam sožalja svojcem ob smrti Milana Arnejčiča, zelo pomembnega nogometaša v klubski zgodovini. Naša osredotočenost pa mora biti pri naslednji tekmi. Vsi smo upali na pokalno lovoriko, žal se ni izšlo. Morali smo preklopiti proti naslednji tekmi, ki bo še težja, kot je bila v sredo. Lestvica kaže, da nas čaka dvoboj z najboljšo ekipo v ligi in le s pravo moštveno predstavo smo lahko uspešni. Premagati trenutno vodilne pomeni dodaten motiv pri namenu, da dobimo potrditev tega, kar delamo. Do nesrečne pokalne izkušnje je bilo skoraj vse v spomladanskem delu pozitivno in v takšnih trenutkih se izoblikuje značaj. Želimo iztisnit še nekaj odstotkov več moči in verjamem, da se nam bo obrestovalo.”

Za vijoličaste bodo danes bržkone stiskali pesti tudi navijači, saj bi Maribor z zmago v Celju naredil uslugo Olimpiji v boju za naslov prvaka. 

Članki iz rubrike