bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Žan Libnik
Žan Libnik
6 14.07.2023 09:40:02

Ikwuemesi v ekskluzivnem intervjuju za Ekipo SN: "Kaj je bilo narobe? Zakaj se je poslabšal odnos s trenerjem? To morate vprašati ... "

Luka Vovk
Zdaj je (zares) dokončno – Charles Ikwuemesi zapušča knežje mesto.

Če ne bo težav na zdravniškem pregledu in s preostalimi formalnostmi, bo že danes ali najkasneje jutri odpotoval v Francijo, kjer bo okrepil vrste Le Havra. Slovenski in francoski pogajalci so očitno našli skupni jezik, in čeprav so slednji celo pristali, da nigerijski napadalec Celju pomaga v evropskih kvalifikacijah in se šele nato pridruži novim soigralcem – ta alineja pogodbe je predstavljala kamen spotike, ki je pogajanja dodatno zavlekel –, je Ikwuemesi izrazil željo, da se prestop zgodi že zdaj. O razlogih za to, o svojem odnosu s trenerjem Romanom Pilipčukom in domnevnem razdoru v celjski garderobi je v ekskluzivnem pogovoru za EkipoSN v enem od ljubljanskih hotelov, kjer biva zadnje štiri dni, spregovoril včeraj. Sloveniji in Celju bo večno hvaležen, a čuti, da je to pravi trenutek, da izkoristi odskočno desko in se loti novega izziva.

V prejšnjo sezono ste vstopili v odlični formi. Bili ste tako rekoč nerešljiva uganka za branilce v prvi ligi, nato pa se je med zimskim premorom marsikaj spremenilo. Vaša minutaža je padla, veliko tekem ste začenjali na klopi. V čem je bil problem?
Če sem povsem iskren, bi rekel, da je bil problem v trenerju, zato bi bilo morda bolj smiselno vprašati njega. Charlie to, Charlie tisto ... Nimam težav s tem, da spoštujem odločitve trenerja. Če me postavi na igrišče, bom vedno dal vse od sebe. Če sem na klopi, bom potrpežljivo čakal na svojo priložnost. Vseeno je bilo težko razumeti, ker sem vedno, ko sem zaigral, pokazal, kaj zmorem. Zato pravim, da je to vprašanje zanj.

Vseeno imate najbrž idejo, kdaj in zakaj se je vaš odnos z Romanom Pilipčukom poslabšal.
Res je, ko sem se med zimskim premorom vrnil z dopusta, mi je dejal, da imam veliko odvečnih kilogramov. Čeprav sem profesionalni nogometaš, sem tudi jaz samo človek, in težko pričakuješ, da bo telesna pripravljenost po nekaj tednih odmora enaka kot sredi sezone, ko si na vrhuncu tekmovalnega ritma. Potem se je zgodilo vse to, kar ste omenili prej; igral sem malo, tekme sem začenjal na klopi. S tem se resnično nisem preveč obremenjeval, bil sem miren, ker sem vedel, da lahko tudi v 10 minutah igre pokažem, kar znam. Vseeno so bile nekatere stvari čudne, nato je trener vmešal še mojo mamo ...

Da je njeno kuhanje krivo za vaše odvečne kilograme?
Tako je. To se mi je zdelo res nepošteno, nepotrebno. Če imaš težave z mano, se pogovori z mano, povej mi v obraz, kaj te moti, in ne vpletaj moje družine.

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE LE V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI V TRAFIKA24.SI. 

Članki iz rubrike