komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

rb
rb
1 09.07.2023 10:38:24

Je mogoč preobrat? Celjani so za Ikwuemesija menda dobili boljšo ponudbo, kot jo je poslal Le Havre! Klub je veliko presenečenje

m24.si
Kje bo kariero nadaljeval 21-letni Nigerijec?

Ko na prijateljski preizkušnji proti Bački, ki so jo udeleženci tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov dobili z 2:1, v celjski zasedbi ni bilo Charlsa Ikwuemesija, je bila prva misel, da se bržčas nekaj dogaja v zvezi z njegovim prestopom. Iz preprostega razloga, ker signalov o morebitnih preglavicah s poškodbo ni bilo, in kmalu se je izkazalo, da je bilo takšno razmišljanje upravičeno. Pomembno je bilo, da se ne poškoduje, zato je po tekmi opravil le trening. Ni trajalo dolgo, da nam je prišlo na uho, da je 21-letni nigerijski napadalec tik pred tem, da zapusti stadion Z'dežele, in prav tako ni trajalo dolgo, da so se začela namigovanja o tem, da bo kariero nadaljeval v Franciji. Klub je bil sprva neznanka. Slišati je bilo le, da je gotovo član elite oziroma da prihaja iz ligue 1.

Še nedavno se je sicer zdelo, da je najkonkretnejšo ponudbo poslal Cagliari. Bojda je marsikoga presenetilo, koliko naj bi bila pripravljena odšteti Riga, toda več virov je prikimalo temu, da so vodilni možje grofov dosegli dogovor s francoskim snubcem. Hkrati smo izvedeli, da je to je nihče drug kot Le Havre, ki ga je Luka Elsner po 14 letih znova vrnil med prvoligaše. Po teh navedbah naj bi do sklenitve posla manjkale le še malenkosti, in ko bodo tudi te odpravljene, naj bi Charles Ikwuemesi odpotoval na zdravniške preglede ter podpisal pogodbo.
V knežjem mestu so se sicer zavili v molk, dogajanja glede njihovega najbolj vročega igralca ne komentirajo. Kakšno naj bi bilo nadomestilo, lahko le ugibamo, dejstvo pa je, da Le Havre ne spada med klube, ki bi se 'kopali' v denarju. To navsezadnje razkriva podatek, da je za dozdajšnje štiri okrepitve odštel 400 tisoč evrov odškodnine. Toliko je stal Issa Soumare iz belgijskega Beerschota, Kandet Diawara iz Apoela, Loic Nego iz Fehervarja in Yoan Salmier iz Troyesa so prišli kot prosti igralci.

Zgodba bi morala epilog dobiti v prihajajočih dneh, bojda pa kljub vsemu v zadnjem trenutku ni izključen niti preobrat. Ker naj bi se Latvijci oglasili še enkrat, in sicer s še bolj donosno ponudbo od tiste, nad katero so bili v knežjem mestu že presenečeni. Riga, ki po zaslugi ruskega milijarderja Sergeja Lomakina nima denarnih težav, na ta način kakopak kaže, kako zelo si želi Charlesa Ikwuemesija privabiti v svoje vrste, vendar je po drugi strani prav tako res, da odličnega Nigerijca privlači ligeu 1 ...

Članki iz rubrike