nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

rb
rb
0 30.06.2023 10:33:39

Trener Kopra zelo odkrito: Zdaj imamo bolj 'zdravo' garderobo! In povem vam, kaj si mislim o Niku Omladiču!

Martin Metelko
Na Bonifiki obilo kadrovskih sprememb.

Po sezoni, ki se jim ni posrečila, so Koprčani najbolj pohiteli z začetkom priprav, prav tako so na Bonifiki dejavni na področju kadrovanja. Doživeli so pravi mali cunami z veliko odhodi in prihodi. "Pomladili smo ekipo, prišlo je nekaj obetavnih fantov, ki opozarjajo nase. Čutim dobro energijo. Mislim, da imamo v primerjavi z lanskim letom veliko bolj 'zdravo' garderobo. To je osnova za kakovostno delo," pravi Zoran Zeljković, vendar tako kot po navadi težav ne manjka. Za nekaj nejevolje skrbi zdravstveni bilten. "Največ preglavic imamo v obrambi. Maj Mittendorfer se po poškodbi v prejšnjem prvenstvu še ni vrnil v pogon. Zdravniki predvidevajo, da naj bi z ekipo začel trenirati šele ob začetku sezone, Ivan Novoselec prav tako ne vadi z nami, Mateju Palčiču nagaja tetiva. Ostalo je okej, vsi igralci kažejo pravšnji odnos do dela," je pojasnil trener kanarčkov in v nadaljevanju ostal pri korenitih posegih v slačilnici. "Med drugim je bil namen znižanje proračuna, ampak vseeno smo zadržali jedro ekipe. Kljub temu verjamem, da bomo z mladostjo, ki smo jo dobili, še bolj konkurenčni."

Vendarle ne gre prezreti, da je prišlo tudi nekaj izkušenih posameznikov. V prvi vrsti Jan Koprivec in Nik Omladič, tudi Nardin Mulahusejnović ni več najstnik … "Da, to drži. Gre za kombinacijo mladosti in izkušenj. Če v tem najdeš želeno dobro ravnovesje, je to vedno najbolje in močno upam, da smo bili v tem uspešni. Samo z mladimi je težko uresničevati želene dosežke, čeprav je denimo Enej Marsetič na treningih videti zelo dobro, seveda pa smo omejeni tudi s finančnimi sredstvi. Mnogi plačujejo več kot mi, a nekako nam le uspeva sestavljati mozaik, ki smo si ga zamislili. Najpomembnejše je gotovo to, da imamo nekaj mladih, ki bi se lahko uveljavili."
Za največ presenečenja je vsekakor poskrbel prihod Nika Omladiča in mnoge zanima, v kakšnem stanju je prefinjeni napadalno usmerjeni vezist pri 33 letih. "Glede tega ni nikakršnih problemov. Nekoč sva bila tudi soigralca, zelo dobro ga poznam in vem, da je pravi profesionalec. Če ne bi bilo tako, v tujini ne bi mogel obstati tako dolgo, v igri je zelo racionalen. Prepričan sem, da bo za Koper velika okrepitev," je odvrnil trener kanarčkov.
Samo po sebi se zastavlja vprašanje, v kolikšni meri so se po vseh kadrovskih spremembah spremenili rumeno-modri cilji. "V življenju je zelo pomembno biti realen. Drži, da je bilo veliko premikov in da smo v svoje vrste privabili nekaj mladih fantov, toda cilji v Kopru so vedno visoki. V prejšnji sezoni ga nismo dosegli, verjamem, da ga bomo v naslednji. To pomeni uvrstitev v Evropo, vendar si kot športnik vedno želim biti prvi. Bomo videli, kako se bodo stvari odvijale. Šli bomo iz tekme v tekmo, ne bomo pogledovali daleč naprej, realni cilj je boj za nastop na mednarodnem prizorišču," je še povedal Zoran Zeljković, ki je v četrtek s svojimi varovanci odigral še drugo prijateljsko tekmo. Po zmagi v Dekanih so se na Brdu pri Kranju z zagrebškim Dinamom razšli z izidom 2:2.

Članki iz rubrike