evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 07.04.2023 16:10:43

Vratar Olimpije razkril ključ do uspeha! Poglejte, kako je ustavil odločilne strele Celjanov!

Martin Metelko
"Osredotočen sem bil na njihovo gibanje na mimiko telesa."

Predstave Matevža Vidovška so pod drobnogledom vse večjega števila oglednikov iz tujine in v četrtek so ti vsekakor imeli kaj videti. Koroški čuvaj mreže se je razvil v nočno moro Celjanov; po odlični predstavi na zadnjem prvenstvenem srečanju je zdaj postal še junak enajstmetrovk.


Dvajset izvajalcev strela z bele točke je bilo potrebnih, da je maraton v Stožicah prišel do svojega konca. Vidovšek je sicer priznal, da v enajstmetrovkah ne uživa in da se mu je ob prvi ubranjeni od srca odvalil kamen. »S trenerjem sva se pogovarjala o mojih enajstmetrovkah. Bil je že čas, da kakšnega ubranim, zato sem bil še toliko bolj zadovoljen, ko mi je uspelo. V ligi sem imel tri poskuse, a nisem niti zadel prave strani,« je povedal čuvaj ljubljanske mreže in razkril, na kaj je bil osredotočen pri izvajalcih: »Osredotočen sem bil na njihovo gibanje, na mimiko telesa. Pri nekaterih sem začutil tudi negotovost, tisti so potem zgrešili. Čakal sem jih do konca, morda sem jih s tem tudi nekoliko zmedel. To negotovost najprej opazim pri tistih, ki so med igro samozavestni in živahni, pred enajstmetrovko pa je njihova drža povsem drugačna.«

Vidovšek je bil še enkrat več prvi junak zeleno-belih in dejansko so imeli tokrat marsikaj videti tudi morebitni snubci na tribunah. »Ne ukvarjam se s tem, kdo me je gledal in kdo ne, na prvem mestu je Olimpija. Osvojiti želim dvojno krono, nato pa se bomo pogovarjali naprej,« kljub zanimanju številnih klubov ostaja prizemljen slovenski reprezentant.

Članki iz rubrike