evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 07.04.2023 13:08:56

Albert Riera s cmokom v grlu! Trener Olimpije prvič spregovoril o smrti očeta: Hvaležen sem, da ...

alesfevzer.com
"Otroci niso pričakovali, da toliko kričim."

Družino Alberta Riere je v prejšnjem tednu pretresla smrt očeta, zato se je španski strateg v zadnjih dneh umaknil nekoliko v ozadje. Večino medijskih obveznosti je prepustil svojemu pomočniku Pablu Remonu Arteti, ki je pred novinarje stopil tudi po dramatični zmagi v četrtfinalu pokala nad Celjem, na petkovi novinarski konferenci pa se je pred mikrofone vrnil Riera.

"Izgubiti očeta ... Mislim, da na to nikoli ni nihče zares pripravljen. Čeprav smo nekaj tednov vedeli, da prihaja trenutek, ko se bo poslovil, je težko. Ampak življenje gre naprej in zelo sem srečen, da sem imel v teh dneh ob sebi otroke in vse ostale ljudi, ki so mi stali ob strani. Še enkrat se moram zahvaliti navijačem, sodelavcem v klubu, mojim igralcem. Za vse to, kar so mi dali v teh trenutkih, jim bom hvaležen do konca življenja," je s cmokom v grlu povedal nekdanji nogometaš Liverpoola.



Na zadnjih dveh tekmah sta ga ob robu zelenice v Stožicah spremljali hčerki in sin. "Punci se nista pretirano ukvarjali z dogajanjem na igrišču, sin pa je želel sedeti čimbližje meni. Pričakoval sem, da mi bo kaj svetoval, a je dejal, da vse izgleda dobro. Zakaj bi torej karkoli spreminjali? Šalo na stran; ta teden so imeli v Španiji počitnice, tako da se zdaj vračajo domov. Veseli so bili, ker so me prvič videli v vlogi glavnega trenerja. Prej so me spremljali, kako tiho sedim v ozadju, zato so bili zdaj presenečeni. Niso pričakovali, da toliko kričim," je v smehu razlagal španski strateg.
Je bil zaradi tega pri izbiri besed previdnejši? "Vsekakor se je dalo slišati razliko. Ne samo zaradi otrok, tudi zaradi stvari, ki so se dogajale v zadnjem času. Ne obžalujem svojih dejanj, ker so bistvo življenja izkušnje. Obstajajo čustva, ki jih ne moreš nadzirati, se pa lahko iz teh izkušenj vsi skupaj učimo. Če mi izkušnja ni prinesla nič dobrega, ne bom ponovil iste napake, zato zdaj odreagiram drugače," pravi 40-letni Španec.

Članki iz rubrike