sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

rb
rb
5 23.02.2023 13:09:04

Kakšen je status trenerja Mure? Nezadovoljni športni direktor o tem brez dlake na jeziku, zdaj je vse jasno!

Aleš Cipot
Denis Rajbar o nastalih razmerah v Fazaneriji.

Tekma s Taborom je bila za Muro šesta po vrsti brez zmage. Navijači so nezadovoljni, 'na tapeti' je zlasti trener Damir Čontala, mnogi zahtevajo njegovo 'glavo'. Vse oči so uprte v vodstvo kluba. V vodilni dvojec! Kako se bosta odzvala predsednik Robert Kuzmič in športni direktor Denis Rajbar? To je vprašanje, ki vznemirja ljubitelje nogometa na ravnici, ponujamo odgovor. "Stanje ni dobro, tega se zelo dobro zavedamo. Pričakovali smo več točk," je nejevoljen snovalec kadrovske politike.

Kaj je narobe, kako se rešiti iz nastalega položaja? "Ne gre nam, to je dejstvo. Ne vemo natančno, zakaj je tako, iščemo razloge. Kot da bi se nekaj zarotilo proti nam. Kot da nam nekaj noče dati, kar bi lahko ali morali dobiti. Marsikaj nam ne uspeva. To moramo obrniti. Če ne drugače, na silo. Nekako pač," je odvrnil Denis Rajbar.

Vprašanju o tem, ali v klubu razmišljajo o spremembi na vroči klopi, se kajpada ni mogel izogniti. "Ne vem, če je to rešitev. Najlažje je zamenjati, ampak to za seboj potegne ogromno stvari. In ne vem, če je pravi čas za takšno potezo. Do zadnjega atoma moči se bomo borili, da bi se spet uvrstili v Evropo. To ostaja cilj in še vedno verjamem, da je dosegljiv, a če nam morda ne bi uspelo, to ne bi pomenilo konca sveta. To za klub ni usodnega pomena. Naša strategija je vzgoja mladih igralcev in menim, da je Damir pravi za to. Ustreza temu, kar želimo. Težko je najti trenerja, ki bi bil sposoben v zadostni meri slediti klubski filozofiji. Mislim, da tujec tega ne more. Njega zanima izključno in samo rezultat za vsako ceno, kar je seveda legitimno, ampak naši cilji so večplastni. Ne smemo spregledati, da je Tia Cipota 'naredil' Damir, da je 'naredil' Kaija Cipota v vlogi branilca ... Za prestop mlajšega v Spezio smo dobili milijon, hkrati se lahko iz tega naslova nadejamo še nekaj dodatnih finančnih sredstev, kar je pomembno za stabilnost kluba, ki ji posvečamo veliko pozornost. Morda je to pomembnejše, kot eno mesto na lestvici. Dokler bova na zdajšnjih položajih jaz in Robi, se ne bo zgodilo, da bo Mura končala, kot se je dogajalo v preteklosti. V prihodnosti bodo klubi preživeli vse težje,"  je razmišljal športni direktor. "Je pa jasno, da je trenerski posel takšen, da nikoli ne veš, kaj se lahko pripeti. A še vedno verjamem, da imamo dobro ekipo. Navsezadnje smo to kljub porazu potrdili v Celju, tudi začetek proti Taboru je bil obetaven, z Radomljami smo bili zares katastrofalni."
Vse to ne spreminja dejstva, da so navijači razočarani. "Razumem, da so, razumem njihovo nezadovoljstvo. Rezultati niso takšni, kot bi si želeli, kot smo pričakovali, ampak v klubu poskušamo gledati širšo sliko. Seveda pa so rezultati izjemnega pomena. Če so dobri, je vse lažje in vsi skupaj se moramo ter se bomo trudili, da bi bili v prihodnje uspešni," je še povedal Denis Rajbar.

rajbar ac

Članki iz rubrike