Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

nu
nu
0 23.02.2023 13:03:23

Velika kriza prvega zvezdnika Mure?! Trener Čontala priznava: To je bila moja napaka!

Aleš Cipot
Strelska suša Mirlinda Dakuja.

Napadalec Mure Mirlind Daku je bil brez dvoma eno od najbolj vročih imen jesenskega dela sezone. Z enajstimi goli je trenutno na drugem mestu lestvice strelcev, en zadetek več je dosegel vroči Žan Vipotnik iz Maribora. 

Kar pa navijače Mure poleg slab(š)e forme prav tako zelo skrbi, je dejstvo, da Daku ni zabil gola na zadnjih šestih tekmah. Nazadnje je v polno zadel v 16. krogu, 6. novembra, ko je Mura s kar 1:5 izgubila v Ljudskem vrtu. Prav tako pa Prekmurci na svojo zmago čakajo vse od 13. novembra, ko so z 2:0 premagali Gorico, od takrat so štirikrat remizirali in dvakrat izgubili.

Je bila Mura morda preveč odvisna od Dakujevih zadetkov? O tem je po tekmi s Kraševci spregovoril tudi trener Damir Čontala. "Če pogledamo nazaj, nas je Mirlind jeseni popeljal do delitve drugega mesta, ko nam na začetku sezone najprej ni steklo. Tedaj je v ključnih trenutkih dosegal zadetke, vlekel je ključne poteze in delal razliko, ki nas je vodila do serije zmag. Zagotovo nam to manjka. Če se ne motim, je zadetek nazadnje dosegel v Mariboru. Na zadnjih šestih ligaških tekmah ni zadel, Mura pa na teh tekmah ni zmagala. Njegov vpliv na ekipo je velik. Verjetno je tudi moja napaka, da se je vse preveč orientiralo nanj in so se pričakovanja glede njega povečala," je priznal Čontala in dodal, da je njegov napadalec trenutno v krizi in si nalaga ogromno bremena.

"Tudi sam si je pričel ustvarjati vedno več pritisk in odgovornosti, da sam rešuje zadeve. Prišel je v določeno krizo, kar pri njemu povzroča tudi veliko nervoze, saj je izredno temperamenten človek. Delamo vse v tej smeri, da te stvari nekoliko omilimo, vendar je takšen, da močno vpliva nanj, če nekaj ne gre, kot si zamisli sam ali pa vsi mi skupaj. V stresnih situacijah potem težko brzda čustva. Dejstvo je, da je nanj naloženo preveliko breme, trenutno manj z naše strani, bolj pa si ga nalaga sam in celotna javnost, ob tem pa svoje doda še borba za strelca lige. Vse to so faktorji, ki vplivajo nanj, da ni v podobi, v kakršni je bil lansko pomlad in na začetku letošnje sezone," je še povedal strateg Mure.

Značke: daku, čontala, mura

Članki iz rubrike