benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

rb
rb
0 19.01.2023 19:09:51

Uradno! Tio Cipot novi član Spezie! Prvi mož Mure tudi o (rekordni) odškodnini, oglasil se je glavni igralec zgodbe (foto)

Prekmurski up je italijanskemu prvoligašu obljubil štiriinpolletno zvestobo.

Vse skupaj se je malce zavleklo, toda vroča zgodba je zdaj dobila epilog. Mura in Spezia sta tudi uradno potrdili prestop Tia Cipota, prekmurski up je z italijanskim prvoligašem podpisal 4,5-letno pogodbo. Gre za rekordni prestop v zgodovini soboškega prvoligaša. Prekmurci bodo takoj in zdaj dobili nekaj manj kot milijon evrov, a to še ni vse. Če se bodo aktivirali dogovorjeni bonusi, se lahko nadejajo še nekaj sto tisočakom, pripadel naj bi jim tudi delež od morebitnega naslednjega prestopa. V nasprotni smeri se v Fazanerijo seli črnogorski napadalec Ognjen Stijepović, ki je nazadnje kot posojen nogometaš Spezie igral v tretjeligašu Imoleseju, v preteklosti pa je bil tudi član Sampdorie, Alessandrie, Grosseta in Pistoiese.

"Tio se je v Muri razvil v odličnega nogometaša in še enkrat več potrdil našo strategijo in filozofijo, kjer dajemo velik poudarek delu z mladimi. Želimo si, da ne bo edini, ki bo iz Mure prestopil v katero izmed lig peterice, ampak mu bodo s trdim delom in odrekanjem sledili tudi drugi. Na tem mestu se moram zahvaliti tudi Amirju Ružniću, ki je vseskozi pomagal pri razvoju nogometaša in kasneje tudi pri prestopu, kjer smo s skupnimi močmi prišli do točke, kjer smo zdaj. Obenem bi se prav tako rad zahvalil Spezii za korektno sodelovanje med pogajanji Poudariti je potrebno, da Tio Cipot postavlja nov mejnik v Muri. Rekordna odškodnina, ki znaša skoraj milijon evrov, bi lahko v prihodnje z bonusi tudi krepko presegla omenjeno številko. Za konec zahvala Tiu, da je verjel v naš projekt, hvala za vse predstave v čarno-bejlon in srečno v nadaljnji karieri. Vrata Fazanerije mu bodo vedno odprta," je povedal predsednik Robert Kuzmič, športni direktor Denis Rajbar je pristavil: "Za Tia smo že od vsega začetka vedeli, da ima nekaj več. Nogometno tako ali tako, tudi glava, če se lahko tako izrazim, pa je bila na pravem mestu. Spomnim se, da ko sem ga poklical glede prestopa v Spezio, je bilo njegovo prvo vprašanje, če je klub dobil dovolj denarja, da bo lahko še stabilnejši in da bodo imeli njegovi soigralci plačo. S takšnim razmišljanjem me je res pozitivno presenetil. Veseli me, da je verjel v zgodbo, ki smo jo skupaj pisali, ob tem pa tudi zahvala Anteju Šimundži, da je začel njegov razvoj, in Damirju Čontali, ki ga je nadaljeval in končal. Klubska vizija je takšna, da poskušamo razviti še več takšnih nogometašev, kot je Tio. Sloveniji smo pokazali, da je mogoče proizvesti tudi nogometaše, ki prestopijo v eno izmed petih najboljših lig. Verjamem, da si bo Tio izboril mesto v ekipi in bo v prihodnosti tudi eden vidnejših članov slovenske reprezentance."

In kaj pravi glavni igralec zgodbe? "Muri bom večno hvaležen za vse. Z Muro sem rasel in odrasel ter se razvil v nogometaša, kakršen sem zdaj. Vse kar vem, sem se naučil v Muri, ki bo imela v mojem srcu vedno posebno mesto. Fazanerija bo vedno moj drugi dom, jaz pa največji navijač. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem v klubu, da so verjeli vame in najboljšim navijačem v Sloveniji, ki ste mi vedno stali ob strani. Navijaški skupini Black Gringos sporočam, da naj še naprej stojijo za ekipo, saj je njihova podpora največ, kar si lahko nogometaš želi," je dejal Tio Cipot, ki si je v novem klubu izbral dres s številko 72.

Članki iz rubrike