sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

nu / Ekipa SN
nu / Ekipa SN
0 11.01.2023 13:17:35

Se bo Maribor močno opekel in ostal brez dveh branilcev?! Ta poteza vijoličastih buri duhove ...

Grega Wernig
Kaj se bo zgodilo v zimskem prestopnem roku?

Vid Koderman je bil v torek predstavljen kot novi član Kopra, začel je pisati novo zgodbo. Njegov odhod pa še vedno dviguje veliko prahu, mnogi navijači in nogometni poznavalci namreč ne razumejo, zakaj je Maribor iz rok izpustil nadarjenega branilca.

Kako je to mogoče? Tako športni direktor Marko Šuler kot trener Damir Krznar sta namreč vneto poudarjala, da želita Kodermana zgolj posoditi, nikakor ne prodati. Oziroma kot kaže za zdaj – podariti. Obenem je imel nogometaš z Mariborom podpisano trdno pogodbo, ki ga je z vijoličastimi vezala vse do poletja 2025. Športni direktor Maribora zatrjuje, da je bil Koderman tisti, ki se je želel raziti s svojim dozdajšnjim klubom. Toda to, da Šuler Kodermana, njegovih staršev, agenta ali kogarkoli pač ni uspel prepričati, da bi bilo za mladeniča najbolje, če ostane polnopraven član Maribora in je zgolj za pol leta posojen nekam drugam, vzbuja skrbi. Da Korošcu to ni uspelo v tandemu z Damirjem Krznarjem, ki ima s svojimi varovanci odličen odnos, še toliko bolj.

vid koderman maribor gw
Grega Wernig

Tukaj je Šuler zatajil. Še posebej, ker je javno govoril o tem, da se želi od Kodermana posloviti zgolj začasno. In ker je javno poudaril tudi to, da Gregor Sikošek kljub podaljšanju pogodbe z Mariborom še vedno išče nov izziv v tujini ter da mu ob pravi ponudbi ne bo stal na poti. Glede na to, da je Sikošek v tem trenutku celo prva izbira Matjaža Keka v slovenski reprezentanci, ne bi bilo presenečenje, če bi 28-letnik že do konca tega prestopnega roka našel novega delodajalca. Potem bi Maribor ostal zgolj pri Ignaciu Guerricu na položaju levega bočnega branilca in Svenu Šoštariču Kariču, ki lahko igra skrajno levo v obrambi, vendar ga Krznar bolj vidi v osrčju zadnje linije. Se Mariborčani pred nadaljevanjem sezone igrajo z ognjem? 

Značke: koderman, sikošek

Članki iz rubrike