sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

nu / Ekipa SN
nu / Ekipa SN
0 11.01.2023 10:10:13

Veliki Žuti razkril, kaj se dogaja z Olimpijo! Koliko mu dolgujejo? Koliko so že plačali? Vem samo, da ...

Grega Wernig
Zmaji so sredi noči krenili proti Münchnu, od tam pa z letalom naravnost do Antalye in prizorišča desetdnevnih priprav. Do poznega popoldneva in prve objave na uradnih klubskih kanalih so edini neposreden namig, da se je vse to dejansko zgodilo, predstavljale občasne objave na družbenih omrežjih nogometašev. Olimpija v zavetju medijskega molka odpira zimsko pripravljalno obdobje, redkim izjavam, ki v teh dneh vseeno pridejo iz zmajevega gnezda, pa kot po pravilu sledi oster demanti. Ali dva. Po Savu Miloševiću je spregovoril še Robert Prosinečki; odnos z zeleno-belim vodstvom se od julijske vojne ni otoplil.

"Morda si do zdaj v nobenem klubu nisem tako močno želel biti uspešen. Da bi bilo vse dobro, da bi bila Olimpija dobra. To ni floskula, res je tako. Govorim iskreno. Vedno govorim s čustvi in srcem, oni pa ne, kar je velika težava. Mogoče sem vmes res povedal kaj takega, a le za blaginjo kluba, ker sem videl, da se stvari ne razvijajo v pravo smer. Ali bo ta 'tiskovka' kaj pomagala? Ne vem. To boste vi videli v prihodnosti. Jaz lahko samo ponovim, da mi je neizmerno žal, da smo začeli to vojno, a morda je tako celo najbolje. Naj se vidi, da ljudje, ki delajo v klubu, a v resnici ne delajo, niso pravi," je sredi poletja vrelo iz legendarnega Hrvata , kmalu zatem pa so ga z odmevne novinarske konference pospremili navijaški vzkliki: "Veliki Žuti, Veliki Žuti ..."

Pol leta kasneje je Prosinečki še vedno v sodnem sporu z ljubljanskim klubom. Njegova predhodnika na klopi zmajev Savo Milošević in Dino Skender sta odločitev disciplinske komisije Fife že dočakala, v obeh primerih je krovna nogometna organizacija odločila v prid nekdanjih strategov Olimpije in v obeh zaradi enostranske prekinitve pogodbe klubu naložila izplačilo konkretnih zneskov. Igor Barišić je pred dnevi v izjavi za delo razkril, da je dolg do Skenderja nižji od zneska, ki so ga omenjali mediji (dobrih 400 tisoč evrov), a je hkrati zatrdil, da se je Olimpija z Miloševićem že dogovorila o »terminski poravnavi dolga in načinu«, slednji pa je to nemudoma postavil na laž.



Prosinečki je v omenjeni trojici torej edini, ki na razsodbo arbitražnega sodišča še čaka – pri čemer se bo tudi ta najverjetneje obrnila v prid stratega –, je pa dolg do nekdanjega nogometaša Barcelone in madridskega Reala medtem že potrdila Nogometna zveza Slovenije. Disciplinski sodnik Boštjan Jeglič je ime hrvaškega stratega dodal na seznam upnikov, ki jih Olimpija mora izplačati, če želi registrirati Admirja Bristrića, Ivana Posavca in vse druge morebitne okrepitve. Še pred kratkim je kazalo, da bo vodilnim možem v zmajevem gnezdu vendarle uspelo zagotoviti sredstva, da bodo dolgovi poravnani, blokada pa preteklost; izplačan naj bi bil večji del neporavnanih obveznosti. Kaj o tem pravi Robert Prosinečki? "Iskreno, nimam pojma, kaj se dogaja s tem denarjem. Vem samo, da do zdaj niso plačali ničesar. Igor Barišić lahko ..."

CELOTEN ČLANEK JE NA VOLJO LE V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: olimpija, prosinečki

Članki iz rubrike