evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

rb
rb
10 26.10.2022 10:31:56

Prvi mož Kopra: Kaj takega sem nazadnje videl v BiH, kar zadeva 'primer Vidovšek', pa verjamem ... In da, premija bo dvojna!

alesfevzer.com
Ante Guberac o Radomljah, Olimpiji, sojenju ...

Če bi po prvi polovici prvega polčasa dvoboja Radomlje – Koper pobirali stave o zmagovalcu, bi se velika večina gotovo odločila za »dvojko«. Po zgodnjem vodstvu so kanarčki nadzirali potek dogodkov in zdelo se je, da je le vprašanje časa, kdaj bodo zadeli še drugič. Varovanci Nermina Bašića so bili v podrejenem položaju, ampak enajstmetrovka jih je v trenutku vrnila med žive in goste tako šokirala, da niso več kazali želene podobe. Resda so vnovič povedli, a le za krajši čas; v zasedbi z Bonifike je bilo preveč nerazpoloženih igralcev.

Prvi mož kluba je (vsaj manjše) opravičilo iskal tudi v načinu igranja tekmecev. "Veliko je bilo ležanja na terenu. Včasih ne le en igralec. Ko je toliko zavlačevanja, je v igri težko ohranjati želeni ritem. Kaj takega sem nazadnje videl v BiH, ko je sin Ivica igral za Borac iz Banjaluke. Ne vem, kako je zdaj, a tam se je, če malce pretiravam, igralo le pri izidu 0:0. Do prvega gola. Potem je bilo konec nogometa. Samo še ležanje in kraja časa," je povedal Ante Guberac, ki pa se zaveda, da Koper ni bil na primerni ravni. "Saj smo imeli tudi dobre trenutke, ampak imeli smo tudi tri ali štiri igralce, ki so imeli slab dan. Privoščili smo si preveč velikih individualnih napak. Takšne so za ekipo, ki se bori za vrh, nedopustne, in ko jih je toliko, je na koncu dobro, da ne ostaneš praznih rok. Pride tudi takšen dan, gremo naprej."

Olimpija tako na prvem mestu še naprej ostaja na varni razdalji, Koprčani v pričakovanju medsebojnega obračuna v Stožicah niso izkoristili priložnosti, da bi se ji približali na šest točk zaostanka. "S tem se ne obremenjujem preveč. Prvenstvo je še dolgo. Moramo naprej po začrtani poti, iz tekme v tekmo. Na vsaki naslednji želimo zmagati, le to nas lahko pripelje na vrh," pravi Zoran Zeljković. Proti Radomljam je na igrišče poslal zelo napadalno usmerjeno zasedbo, v Ljubljani bo bržčas drugače. Ali pač ne? "Verjamem, da se bomo dobro pripravili. In verjemite, da bomo pogumni. Olimpija je odlična, ampak verjamem v sposobnosti svoje ekipe in v to, da lahko zmagamo," je odvrnil trener Kopra.

"Možnosti so izenačene. Ne le v tem dvoboju, to velja pred vsako tekmo. Vsak lahko premaga vsakega. Odločajo malenkosti. Dnevna forma, navdih kakšnega posameznika, potrebuješ tudi srečo. Brez tega skoraj ne gre. Imamo ekipo, ki se lahko vsakemu postavi po robu in ga spravi na kolena. O tem ne dvomim, o tem sem prepričan. Verjamem v fante, za dodatno motivacijo imajo dvojne premije," pa je povedal alfa in omega koprskega prvoligaša.
V nedeljskem popoldnevu bo mrežo Olimpije branil odlični Matevž Vidovšek. Pa je po tem, kar se je zgodilo v Novi Gorici, ne bi smel, napaka delivcev pravice v slovenskem Las Vegasu posredno vpliva tudi na prihajajoči dvoboj v Stožicah. Ima dolgoročne posledice. "Olimpija z Vidovškom v vratih in Olimpija brez njega sta dve različni ekipi. To vemo," se je odzval Ante Guberac. V podrobnosti dogajanja v mestu vrtnic, ki je dvignilo toliko prahu, se ni hotel spuščati, zato pa je sklenil: "Še vedno upam v poštenost lige in verjamem, da ni privilegiranih, čeprav se zdi, da določeni so. In še naprej hočem verjeti, da so se nekatere stvari, o katerih se pogovarjamo in o katerih smo se pogovarjali, zgodile naključno, ampak ... Veste kaj, navsezadnje pa ljudje vidijo vse!"

Članki iz rubrike