evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

rb
rb
0 25.10.2022 11:27:18

Muri to po vrnitvi med elito še ni uspelo! Kaj pa razkriva govorica ...

Aleš Cipot
Črno-beli so v Sežani slavili tretjič zapored.

Muraši ostajajo na visokih obratih, v Sežani so bili izvrstni kot že dolgo ne, zlasti prvi polčas je bil izjemen. Brezhiben! Od prve minute so se na igrišču postavili zelo avtoritativno, bili so taktično disciplinirani, agresivni, igrivi, domiselni ... Težko je bilo najti šibko točko, Kraševcem niso dovolili praktično ničesar, vodstvo s 4:0 je bila logična posledica, tudi odziv ekipe v nadaljevanju je bil takšen, kot si ga trener želi - zadržala je resno in dovolj tekmovalno držo, kar po visokem vodstvu ni samoumevno.

Damir Čontala je bil po pokalnem mučenju s pomurskim ligašem prepričan, da bo energija na Krasu spet prava, da bodo glave znova na pravem mestu, njegova napoved se je uresničila. "Čeprav smo se izvlekli, smo dobili zaušnico. Ko je tako, se miselnost spremeni. Zavedaš se svojih šibkosti, in ko se jih, si lahko pravi. Če nisi stoodstoten, imaš vedno težave, tega smo se po Gančanih dobro zavedali. Vedel sem, da bo igralcem in vsem nam že vest narekovala, da moramo biti v Sežani maksimalni od prve minute. Takoj smo hoteli prevzeti nadzor, to nam je uspelo."
Ob odlični predstavi črno-belih je bilo težko spregledati ekipnega duha, ki je prevladoval na igrišču. In ob njem. Ob obetavni govorici teles ga je razkrivalo tudi ali predvsem veselje po golih, kar ni ušlo niti nekoliko podrobnejšim opazovalcem črno-belega sveta. »Ste videli, kako so se veselili golov?! Ne le prvega, ne le drugega. Vseh,« je bilo slišati eno od mnenj, ki 'pije vodo'. In tudi ob polčasu smo lahko videli, kako so rezervisti čestitali soigralcem za prikazano podobo ter jim namenjali spodbudo za nadaljevanje. Po tem bi lahko sklepali, da se je harmonija, ki naj bi bila vmes porušena, vrnila v slačilnico ...
Muri je sicer v Sežani petič po vrnitvi med elito leta 2018 uspelo zmagati trikrat zapored, nikoli pa v tem obdobju ni slavila na štirih zaporednih preizkušnjah. To priložnost imajo črno-beli v nedeljo, ko bodo v Fazaneriji merili moči z Bravom. Vstopnice si je že mogoče zagotoviti v predprodaji.
Cena za glavno tribuno je 12 evrov, za ostale tribune 10 evrov, za otroško karto je treba odšteti pet evrov. Na voljo so v spletni prodaji in do petka od 14. do 19. ure v klubskem baru na stadionu.

Značke: mura, tabor

Članki iz rubrike